5ocakgazeetesi.com'da yer alan habere göre Başkan Murat Sancak, Ajansspor’un Instagram canlı yayınına katılarak taraftarların kafasındaki spor işaretlerini bir bir giderdi.  Başkan Sancak ayrıca, transfer tahtasının açılıp açılmayacağını ve hangi oyuncular ile yolların ayrılacağı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Murat Sancak’ın o açıklamaları:

"SADECE CEBİMDEN 150 MİLYON EURO HARCADIM"

"Başkanlığa geldiğim günden bu yana her sene hemen hemen 25 Milyon Euro’luk transferler gerçekleştirdim. Gelir gider dengesine baktığımızda geldiğimiz noktada 200 milyon harcama, 50 milyon gelir var. Yani sırf ben bu kulüp için cebimden 150 Milyon Euro harcadım. Demirsporluların rüyalarında görecekleri Belhanda ve Stambouli gibi oyuncuları transfer ettim. Ben bu kulübü yeri geldi ailemin önüne koydum. Kendi malımı mülkümü feda ettim. Ama geldiğimiz noktada gördüğüm şey nankörlük ve vefasızlık.

"SÖZLERİM ÇARPITILDI"

Gaziantep maçı sonrası X sohbet odasındaki sözlerim çok konuşuldu. Ben zaten kızgın girdim o odaya çünkü maçın üzerinden 24 saat geçmeden açılan sohbet odasını onaylamıyorum, bunu defalarca söyledim. Orada da sinirle birkaç bir şey söyledim ama o sözlerim çarpıtıldı. Bırakırsam Bursa’dan beter olursunuz, o yüzden bırakamam dedim ama sadece ama dediğim o lafın sadece belirli bir kısmı kesilerek algı oluşturuldu.

"HİKMET KARAMAN’LA BİRBİRİMİZİ BIRAKTIK"

Hikmet Karaman ile birbirimizi karşılıklı olarak bıraktık ama buna rağmen kendisine bana danışmanlık yap dedim. Şimdi de yurtdışında turnuvalar izliyor. 15-20 gün daha kaldıktan sonra tespit ettiği oyuncular ile ilgili rapor verecek. Geleceğe yönelik yapılacak hamlelerde onun öngördüğü, beğendiği futbolcular ile ilgili girişimlerimiz olacak.

"YABANCI HOCA BAKIYORUZ"

Önümüzdeki sezon için yabancı hocalar ile ilgileniyoruz, aklımızda birkaç isim var. 1-2 tane de yerli hoca var. Ama benim tercihim yabancıdan yana.

"TAHTAMIZ ŞU AN İÇİN KAPALI"

Transfer tahtamız kapalı evet. Yaklaşık 9 tane dosyamız var. 3 tanesi CAS’ta onlar önümüzdeki hafta sonuçlanacak. Eğer dosyalar kapanırsa transfer tahtamız açılır ama açamazsak da Dünya’nın sonu değil. Biz bütün tedbirleri alıyoruz. Kirada olan ve dönecek çok önemli yeteneklere sahibiz. Altyapımızda geleceğin Messi’leri yatıyor. Hali hazırda mevcut olan bir kadromuz var. Ama ortak hedefimiz tabi ki de tahtayı açmak. İnşallah açacağız.

"YUKATEL ARTIK YOK"

Adana Demirspor İlk İki Haftayı Cumartesi Oynayacak Adana Demirspor İlk İki Haftayı Cumartesi Oynayacak

Önümüzdeki sezon Yukatel artık yok. İsim sponsorluğu için gelen teklif de yok. Bulursak yine vereceğiz. Taraftarlar çok eleştiriyor ama vermeden yapamayız. Gelir gider dengesini gözetmek zorundayız. Başka çaremiz yok. Adana Demirspor ismi baki kalıyor sadece üstüne bir isim daha ekleniyor. Buna bu kadar tepki göstermemek lazım.

"DURUMUMUZ İYİ"

Süper Lig’deki diğer takımlara baktığımızda aslında bizim durumumuz iyi. Bonservis havuzumuz bile 20 Milyon Euro. Oyuncu almak satmak bu döngü çok normal.

"İTALYA’DA HAZIRLIK KAMPI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Hazırlık kampı için ilk etapta Erzurum veya Bulgaristan’da olacağız. İkinci etapta kesinlikle İtalya’da olacağız. Orada Napoli ve Milan gibi takımlarla hazırlık maçı yapma olasılığımız var.

"YUSUF SARI VE GRAVİLLONA’A TEKLİF VAR"

Şuan takımda sadece Yusuf Sarı ve Gravillon’a teklif var. Bunlar satış noktasında. Yusuf tabi eğer daha fazla oynamış olsaydı, EURO 2024’e gitmiş olsaydı daha farklı rakamlar konuşurduk fakat şu anda eski istediğimiz rakamların altında bir rakam istiyoruz. Onun dışında ne Michut ne de Maestro’ya herhangi bir teklif yok. Elimizdeki oyuncuları tutmak istiyoruz.

"ATAL KALMAK İSTİYOR"

Öte yandan Youcef Atal’ın sözleşmesi bitti, teklifler var ama kesinlikle kalmak istiyor, bana bayılıyor bırakmak istemiyor. Diğer kulüplerle görüşecek ve konuştukları, anlaştıkları rakamları bana bildirecek. O rakamlar çerçevesinde anlaşırsak yola devam edebiliriz neden olmasın."

Editör: Murat BERHUN