Hatice Çatalyürek

Yüreğir Belediye Başkan Adayı Avukat Müslüm Susar, halkı kucaklayacak ve ilçenin her yönden gelişip kalkınmasını sağlayacak projelerinin hazır olduğunu belirterek, “Kadınlarımız için ayrı projelerimiz var. Gençlerimiz için ayrı projelerimiz var. Esnafımız ve tüccarımız için ayrı projelerimiz var. Biz fabrika ve sanayi anlamında yatırımcıları bölgeye çekeceğiz. Çiftçilerimize gerekli desteği vererek genç kardeşlerimizin tarım arazilerinde ve sanayi alanlarında çalışmalarını sağlayacağız. Kendi bünyemizde iş ve işçi bulma kurumu gibi bir birim oluşturup, o birimlerde belediyenin referanslarıyla kurumsal yapılara önerilerde bulunacağız. Bütün çocuklarımızı iş sahibi yapacağız.” dedi. Yüreğir için iddialı olduğunu vurgulayan Müslüm Susar Metropol FM’de Deniz Tengip’in sunduğu Kent ve Gündem programının konuğu oldu.

av-muslum-susar-yuregir-belediye-baskan-adayi-4

İŞSİZLİĞİN ÖNÜNE GEÇECEĞİM

Yüreğir’de en büyük sorunlardan birinin de işsizlik olduğunu dile getiren Avukat Susar, seçildiği takdirde işsizlik sorununu çözüp 5 bin işçi alacağını açıkladı. 
Susar şunları söyledi;

“Biz ev hanımlarına da çalışan kadınlara da çeşitli alternatifler sunacağız. Çalışan kadınların en büyük sorunlarından bir tanesi küçük çocuklarına bakma sorunu. Biz yapacağımız kütüphanelerle, açacağımız kreşlerle, açacağımız anaokullarıyla, eğitime vereceğimiz önemle birlikte bütün annelerin bu problemini ortadan kaldıracağız. Hizmeti eşit şekilde dağıtacağız. Biz şehrin iş adamlarıyla da bir araya geleceğiz, siyasi anlamda geçmişte hizmette bulunan insanlarıyla da bir araya geleceğiz, bugün siyaseti devam ettirenlerle de bir araya gelip oturup konuşacağız. Müslüm Susar’ın amacı sıkılmadık tek bir el bile bırakmamaktır. Kent meydanı ilk yıl içerisinde gerçekleştireceğimiz projelerden birisi. Parklara zeytin, portakal, turunç dikeceğiz. İlçemizi her yönden kalkındıracağız.”

av-muslum-susar-yuregir-belediye-baskan-adayi-1PARKLARI EKONOMİYE KAZANDIRACAĞIZ 
Yüreğir’deki yeşil alanlardan da verim elde edeceklerini ve parkları ekonomiye kazandıracaklarını ifade eden Yüreğir Belediye Başkan Adayı Avukat Müslüm Susar, “Gördüğünüz o parklar bize ekonomik alanda bile katkı sağlayacak. Öyle bir dönüşüm gerçekleştireceğiz ki vatandaş, ‘Bu adam bizim semtimizdeki ağacı bile düşünüyor’ diyecek. Yatırımı boş yere yapmayacağız. Görsel şölen olsun diye yatırım yapmayacağız. Dönüşümünü de katkısını da hesap ederek yapacağız. Benim dönemimde en düşük asgari ücret 20 bin olacak. Koltuğa oturduğumuzda atacağım ilk imza bu. Bütün personel kardeşlerime söz veriyorum. Ama bunu yanı sıra iş kanunu çerçevesinde üstlerine düşen sorumlulukları yerine getirecekler. Ben bu sözü başkan olabilmek için vermiyorum çünkü. Hak eden emekçinin hakkını alın teri kurumadan vereceğiz.” şeklinde konuştu.

av-muslum-susar-yuregir-belediye-baskan-adayi-3

KUCAKLAŞMAYA AZ KALDI

Önümüzdeki dönemde yapılacak belediye başkanlığı seçimlerine aylar kaldığını hatırlatan Avukat Müslüm Susar, “Halkımızla kucaklaşmaya az kaldı. Projelerimizi hayata geçirmeye az kaldı. Annelerimizin, babalarımızın isteklerini yerine getirmeye az kaldı. 2024 Mart ayında Yüreğir Yüreğirli ile birlikte ortak akıl uyumlu yönetimle tanışacak.” dedi.
Yetim ve öksüz çocukların eğitimiyle ilgili konuşan Susar, dernek ve vakıflar vasıtasıyla eğitim anlamında her ay yanlarında olacaklarını dile getirdi.
Yüreğir Belediye Başkan Adayı Avukat Müslüm Susar, çocuklara okuyabilecekleri, yaşayabilecekleri ve amaçlarına ulaşabilmeleri bir Yüreğir vaat etti. Susar, özellikle öğrencilere burs vererek eğitim masraflarını karşılayacaklarını sözlerine ekledi.