CHP İl Binası önünde toplanan binlerce Yurttaş türküler ve sloganlar eşliğinde Seyhan Belediyesine yürüdü. Tören Seyhan Belediyesinde barış şehitlerinin anısına oluşturulan Barış Meydanında gerçekleştirildi. Yürüyüşe CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu ve Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay’da eşlik etti. Yürüyüş kortejinin önünde çeşitli yörelere ait kıyafetlerle halk oyunları ekibi ve onun ardından Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve kadınlar yer aldı. Ellerinde mimoza çiçekleriyle Seyhan Belediyesi Barış Meydanına gelen binlerce yurttaşı coşkulu bir kalabalık karşıladı.

oya tekin

BİNLERCE YURTTAŞ KATILDI

Barış Meydanında gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlatıldı. Önceki dönemlerde görev yapan İl, ilçe başkanları ve milletvekillerinin de katıldığı mazbata töreninde CHP İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Sarıçam başta olmak üzere bir çok İlçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Seyhan ve bir çok ilçenin Meclis Üyeleri, kitle örgütleri, sendikalar, emek ve meslek örgütleri, muhtarlar, kadın örgütleri, Alevi Platformunun bileşenleri, farklı siyasal partilerin temsilcileri olmak üzere binlerce yurttaş katıldı. CHP Adana Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Adana Milletvekilleri Orhan Sümer ve Ayhan Barut il dışında olmaları nedeniyle mesaj gönderdiler.

oya tekin

Törenin ilk konuşmasını CHP  Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan yaptı. Daha sonra CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar gerçekleştirdi.

 “ANNE GİBİ BAŞKAN DİYEN BOYNUMA SARILANLARA TÜM ÇOCUKLARA, SELAM OLSUN”

Başkan Tekin yaptığı konuşmada; “ Seyhanlılar, Adanalılar ne demiştik yola çıkarken, “çaresi yok usta biz kazanacağız” biz inandık, biz inançla kenetlendik, biz inançla gece gündüz demeden çalıştık ve biz kazandık” dedi.

oya tekin

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin sözlerine şu şekilde devam etti; Kenetlenenlere, çalışanlara ve bu hikayeyi yazanlara selam olsun! Cumhuriyet Halk Partisinin, büyük ailemizin, her kademesinde çalışıp, bayrak asan, broşür dağıtan, kapı çalan şehrin her yanını donatan dev afişlere karşı, gecenin kör vakti kostik yapıp minicik afişlerimizi duvarlara yapıştıran gençlere selam olsun, Kamunun gücüyle, kapı kapı dağıtılan kolilere, alışveriş kartlarına karşı, mütevazi çayımızla, kahvemizle, şekerimizle ev ev dolaşan kadınlarımıza, gençlerimize selam olsun, Alanlarda, meydanlarda; buldukları her fırsatta, “senin sesin Oya tekin diyerek” haykıran ve bana mücadele gücü veren inanmış yoldaşlara selam olsun, seçim ofisini sabahın bir vakti açıp, gecenin bir yarısı kapatanlara, orada mücadelesine sarılarak günlerce bekleyenlere, arayanlara, soranlara destek açıklayanlara, hiç sesi çıkmayıp, sessizce, ama kararlılıkla gördüğü herkesle konuşup dip dalgayı yaratanlara, mahalle örgütlerimize,

Ak saçlılara / selam olsun

Anne gibi başkan diyen boynuma sarılanlara tüm çocuklara, selam olsun,

İl Başkanım Sn,Anıl Tanburoğlu ve yönetimine,

Seyhan İlçe Başkanım Sn,Ramazan Atikaslan ve yönetimine,

Diğer ilçe başkanlarıma,

Yıllardır benimle yol yürüyen, bana inanan il kadın kolları yönetimime ve kadın örgütlerimize,

Gençlik kollarımıza, sandık sandık seçim bölgesinde sorumluluklarını yerine getiren meslektaşlarıma,

Alanlarda bir an yanımızdan ayrılmayan milletvekilimize ve tabi ki;

Adana Adana Çalışan, Adana gibi Başkan Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a,

Tüm Türkiye’de ve Adana’da Değişimin yolunu açanlara, kadınlara gençlere siyasette var olma yolunu açanlara, bizlere inanlara!..

Tüm genel başkan yardımcılarımız ve parti meclisi üyelerimize,

Adana’nın gururu Genel Başkan Yardımcımız Burhanettin Bulut’a

Başkan Kadir Aydar, 23 Nisan'ı Çocuklarla Beraber Geçirdi Başkan Kadir Aydar, 23 Nisan'ı Çocuklarla Beraber Geçirdi

Genel Başkanımız Sn;Özgür Özel’e gönülden teşekkür ediyorum ve saygıyla selamlıyorum…”

 oya tekin

“HERKESİN YANINDA, HİZMETİNDE OLACAĞIZ. KARANLIĞA KARŞI, AYDINLIK OLACAĞIZ”

Başkan Tekin konuşmasının devamında şunları ifade etti;

Sevgili Adanalılar!

Sevgili Seyhanlılar!

Dostlarım! Kardeşlerim!

Bugün sizlerle; doğup büyüdüğüm topraklara, ilk kadın belediye başkanı olarak hizmet edecek olmanın, onurunu, gururunu ve heyecanını paylaşıyorum.

Bu tek başına bir partinin, bir adayın zaferi değildir.

Bu bağımsızlığımız, özgürlüğümüz için milli mücadele ruhuyla; haksızlığa, adaletsizliğe, zulme karşı birlikte başardığımız bir haykırıştır.

Bu haykırışın sesi olma sorumluluğunu bana verdiniz. Adana’nın ilk kadın Belediye Başkanına verdiniz. Aldığım bu sorumluluğun ağırlığının farkındayım ve bir Adanalı olarak, bunun sevincini yaşıyorum.

Dostlarım! Kardeşlerim!

Seyhan’ı Cumhuriyetçi bir ruhla, eşitlikle, adaletle ve kardeşlikle yöneteceğiz.

SÖZ VERİYORUM.

Bize Oy versin vermesin, herkesin yanında, hizmetinde olacağız. Karanlığa karşı, aydınlık olacağız.

Temiz, şeffaf, hesap verir olacağız.

SÖZ VERİYORUM.

Çocuklarımıza, gençlerimize ilham verecek, geleceğe güvenle hazırlanmalarında fırsat eşitliği tanıyacak bir Seyhan için,

SÖZ VERİYORUM.

Kadınlarımızı cam tavanları kırarak, sosyal yaşamda, iş ve ev yaşamında güçlendirip üretimin içine çekmeye;

SÖZ VERİYORUM.

Kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle uygar, rekabetçi ve kendiyle barışık mutlu bir Seyhan yaratmaya;

SÖZ VERİYORUM.

Ekonomik zorlukların altında ezilmeyen, üreten bir Seyhan için çalışacağız.

SÖZ VERİYORUM.

Makam odalarında değil,

Her mahallede, her sokakta, her yurttaşımızın yanında olmaya,

Halk için, halkın yanında olmaya

SÖZ VERİYORUM.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği

Cumhuriyet değerleri ve devrimlerini yaşatmak için çalışacağız.

SÖZ VERİYORUM.

Hep birlikte şiirler okuyup, türküler söyleyeceğiz.

SÖZ VERİYORUM.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Başkan Tekin, Başkanlık binasına geçerek devir teslim işleminin tamamlanmasını sağladı. Başkanlık odasına dolan yüzlerce Yurttaş ise Başkan Tekin ile fotoğraf çekildi.