Seyhan Otelde gerçekleşen toplantıya Adana Büyükşehir Blediye Başkanı Zeydan Karalar ile basın mensupları iştirak etti. Toplantıda söz alan CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin Seyhan'da hizmet kalitesini daha da yükseltmek için hayata geçirmek istediği projeleri anlattı.

Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin’in Seyhan İlçesi Öngörü ve Projeleri;

İşte Oya Tekin'in hayata geçirmeyi planladığı projeleri:

  • -    İklimimize kültürümüze ve fiziki şartlarımıza uygun kentsel dönüşümü başlatmak
  • -    Seyhan’ımızın dirençli kent olması için ivedilikle çalışlarımızı başlatmak
  • -    1500-2000 Kişilik Kongre ve sergi salonu Ziyapaşa Mahallesi Kentsel dönüşümü içerisinde kent meydanı ve festival alanları ile birlikte çözümlemelerini yapmak.
  • -    Madde bağımlılığına yönelik rehabilitasyon merkezi (Üniversite ile işbirliği yaparak ilçemizde oldukça yoğun olan madde bağımlılarının sosyal hayata kazandırılması) oluşturmak.
  • -    Her türlü şiddet mağduru (Fiziksel, Psikolojik) kadının korunmasını, sosyal hayattan kopmayarak hayata tutunmasını sağlamak amacı ile diğer kamu kurumlarını da proje ortağı yaparak sığınma evleri kurmak, kurulmasını sağlamak.
  • -    Belediye hizmetlerinin halka daha rahat ulaşmasını sağlamak, hizmetin daha hızlı olmasını ve mağduriyetin önlenmesi amacı ile mahalle evleri oluşturmak. İlçemizde bulunan her vatandaşın söz hakkı ve yönetimde temsiliyet hakkı olacak.
  • -    Meslek edindirme merkezleri oluşturarak, öncelikle belediye çalışanlarımız kendi alanlarında eğitimlerini sağlayarak mesleki alanlarında uzmanlaştırmak ve halkın da bu hizmeti alarak meslek sahibi olmasını hedefliyoruz.

Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin’in Seyhan İlçesi Öngörü ve Projeleri;

  • -    Oluşturacağımız hayvan hastahaneleri sayesinde patili dostlarımızın tedavilerini sağlamak, özellikle sokak hayvanları açısından tedavisi yapılmış dostlarımızın rehabilite edilerek yaşamlarının daha sosyal daha sağlıklı ve daha sevgi dolu geçmesini sağlayabileceğimiz hayvan parkları ve barınak oluşturacağız.
  • -    Adana yemeklerinin tarihi adana evlerinde tanıtmak amacı ile kurulacak mutfaklarda hem gastronomi eğimi vererek bu kültürün turizme kazandırılmasını ve ilçemizin gastronomi kenti olmasını hedefliyoruz.
  • -    Kalabalık şehir caddelerinin uygun görülebilecek noktalarına, yeşil noktalar yaratarak insanların bir nebzede olsa soluklanabileceği çay, kahve ve soğuk su ikram edebildiğimiz cep parklar yaratacağız.
  • -    Halkın temiz, ucuz ve organik gıdaya erişimini sağlamak amacı ile antibakteriyel zeminler oluşturarak Pazar yerleri kurmayı hedeflemekteyiz. Ayrıca bu kapalı semt pazarları yenilenebilir enerji ile kendi kendine yetebilecek merkezlere dönüşecektir. Semt pazarımıza ziyarete gelen vatandaşlarımızın otopark sorununu bodrum katta yapacağımız otopark ile ortadan kaldıracağız. Pazar alanlarında ve mahallemizde bulunan artık organik ve inorganik ürünlerin ayrıştırılmasını sağlayacak geri dönüşüm alanları oluşturacağız.
  • -    Belediyeye ait kurs merkezlerinde okul derslerine yardımcı olmanın yanı sıra özel yetenekleri ile ilgili eğitim verilmesi planlanmaktadır. Oluşturacağımız merkezlerde İçerisinde spor kompleksleri resim ve müzik atölyeleri olan eğitim merkezleri ile gençlerimizin kötü alışkanlıklarından uzak durması sağlanmış olacaktır.
  • -    Özel gereksinimli bireyler için tüm ilçenin sinyalizasyon, seslendirme ve özel aparatlar ile zemin tadilatı gerçekleştirilecektir. Parklar ve yeşil alanlar özel gereksinimli bireyler için düzenleyecek ayrıca onlar için özel parklar yapılacaktır. Tüm engel grupları için bir merkez planlanmaktadır. Yapılacak olan bu tesis içinde Fizik Tedavi, Aile danışmanlığı, etkinlik alanları ve dinlenme alanları olacaktır.
  • -    Gittikçe yaş alan vatandaşlarımız için merkezler kurmayı planlamaktayız. Bu merkezlerde sinema salonları, kafeler, fizik tedavi merkezleri ve yemekhaneler olacaktır. Doktor ve hemşire gözetiminde tedavileri tamamlanarak sağlıklı bir hayat sürmeleri sağlanacaktır. Ayrıca bu merkezlerde Alzheimer hastalarına yönelik bakım üniteleri kurulacaktır. 

Oya Tekin, "Seyhan Vizyonu"nu Kamuoyuyla Paylaştı

Bulut'tan "Tasarruf" Eleştirisi "Sarayın Harcamaları %120 Arttı" Bulut'tan "Tasarruf" Eleştirisi "Sarayın Harcamaları %120 Arttı"

-    0 – 8 yaş erken çocukluk ve aile eğitim merkezleri oluşturacağız. Üniversite desteği ile çocukların ve ailelerin sağlıklı bir gelişim süreci geçirmesini sağlamak.

-    Çocuk, genç, kadın, yaşlı her bir vatandaşımızın sağlık durumuna yönelik hizmetler oluşturmayı planlamaktayız. SMA hastalığının erken teşhisini sağlamak, Çölyak hastalarının sağlıklı beslenmelerini sağlamak. Kadın ve kız çocuklarının rahim ağzı kanseri olmasını önlemek gibi hedeflerimiz bulunmaktadır.

-    Seyhan’ın yoksulluk haritası oluşturularak belirlenen noktalarda (hazine arasizi gibi) gerek tarım gerekse hayvancılık yapılarak ilçe halkına istihdam, ucuz hayvansal gıda ve ucuz temiz gıda sağlaması hedeflenmektedir. Planlanan tesisler tüm giderlerini kendi içerisinde sağlayacak ve kendi kendine yetebilir. Bu tesislerde sağlanan süt okullarda dağıtılacak ve ayrıca et ürünleri de ekonomik yetersizliği olan aileler ile paylaşılacaktır. Adana’nın kooperatiflerinden alınan kuru gıda ürünleri paketlenerek oluşturulacak halk marketlerde satılacaktır. Ekonomik düzeyi düşük hanelere ücretsiz olarak verilecektir. Kent bostanlarında ise engelli ve madde bağımlılarının aileleri istihdam edilecektir. Ata tohumunun da yeniden tarıma kazandırılması için tohum bankaları hedeflemekteyiz.