İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete temmuz ayında yansıyacak ara zam oranını belirlemek için ilk toplantısına başladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile  Türk-İş’ten de daha önceki toplantılara katılan Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak katılmadı.

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl’ın başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçileri temsilen Türk-İş, işverenleri temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı.

PAZARLIĞI ASGARİ ÜCRETLİ DEĞİL, SENDİKACI YAPIYOR!

Asgari Ücret pazarlığına gerçekten Asgari ücretli işçilerin katılımının sağlanacağı bir sistem geliştirilemediği için sendikacılar katıldı. 

Sendikacıların, en kötü maaş alan işçisinin Asgari ücretin hatırı sayılır şekilde üstünde maaş aldığı gerçeği göz önüne alındığında samimiyetleri tartışmaya açık duruyor. 

Olması gereken ise Asgari Ücret pazarlığının gerçekten Asgari ücret alan işçilerle yapılmasının sağlanabileceği bir sistemin oluşturulmasıdır.  Yoksa Sendikacının çıkıp Asgari Ücretle alakalı konuşma yapması samimi durmuyor.