Ray Aydımnlatma, ray üzerindeki ışık kaynaklarının bir arada ve sürekli olarak yerleştirildiği bina içi aydınlatma ve ışık sağlamanın en modern yöntemlerinden biridir. Bu tip aydınlatma tedarik sisteminin özelliklerinden biri de ışık yayılımının yönünü hareket ettirebilme yeteneğidir ve bu esneklik hem görsel çekiciliğe hem de istenilen ortamda doğrudan ve dolaylı aydınlatma çeşitliliğine neden olacaktır.

İç dekorasyon tasarımı açısından oldukça önemli olan bu ürün, çeşitli modellerde üretilmekte ve piyasada bulunmaktadır.Genel olarak bu seri aydınlatmalar, aydınlatma alanında oldukça geniş bir fonksiyona sahiptir.

Bir binada aydınlatmanın çok önemli bir konu olduğu söylenebilir, özellikle binanın çatısı yüksek olduğunda ve hareket imkanı ile birlikte farklı ışık çeşitlerini de kullanabilmek istediğimizde ray spot lambaları çok önemli bir konu olabilir.

Aslında bu ürünle ışık türünü seçebiliyor, ışık şiddetini artırıp azaltabiliyoruz, ayrıca COB/SMD/LED ürünleri gibi farklı spot lambaları da kullanabiliyoruz.

Aydınlatma konusunun yanı sıra iç dekorasyon tasarımı da oldukça önemlidir ve raylı ışık tasarımının modern iç dekorasyon için en iyi seçeneklerden biri olarak bilindiğine dikkat etmeliyiz.

Ray lambasının en önemli özelliklerinden biri kurumsal ortamlar, mağazalar vb. dahil tüm ortamlarda kullanılabiliyor olmasıdır.

Tavan raylı lamba, duvara veya tavana monte edilebilen raylı lamba türlerinden biridir, bu sayede istediğiniz ortamın dekorasyonunu ve aydınlatmasını tasarlarken ışığı farklı açılardan parlatabilirsiniz. Buna dayanarak en uygun raylı ışık modunu seçebilmek için mekanın türü, istenilen alan, aydınlatma konumu, ışığın rengi gibi çeşitli parametrelere dikkat etmelisiniz. Minimal tarzda bile olsa aydınlatmalar farklı şekillerde tasarlanmakta ve kullanılmaktadır.

Raylı ışık uygulaması

Mağazalar, vitrinler, kahvehaneler, kafeler, restoranlar, galeriler vb. mekanların iç dekorasyonunda her türlü raylı aydınlatmayı kullanabilirsiniz. Bu lamba modeli kullanım şekline göre en iyi mağaza ve sergi aydınlatmaları olarak anılmaktadır çünkü raylı aydınlatmalar kullanılarak müşterilerin ürünlere odaklanabilmesi sağlanmaktadır.

Tavan modeli raylı aydınlatma lambaların en sık kullanıldığı uygulamalardan bir diğeri ise düğün salonu aydınlatması, dans pisti ve düğün bahçesi aydınlatması, toplantı bahçesi girişi ve diğer dış ortamların aydınlatması ile ilgilidir. Çalışma ortamını veya mutfak gibi yerleşim birimlerinin iç mekanlarını aydınlatmak için sıva altı spotların yanında tavanda ray spot  kullanmak çok şık ve çekici olabilir. Dolayısıyla bir ortamın dekorasyon tasarımında vurgulu aydınlatma uygulamanız gerekiyorsa raylı ışık kullanmak en iyi seçenek olacaktır.

Üç fazlı ray spo lambası

Üç fazlı ray spot lambası, üç fazlı ray üzerine yerleştirilebilen bir ray spot  lambasıdır. Trifaze ray, 3 bölümü faza ve 1 bölümü sıfıra bağlı olan, ray içindeki her bölümü ayrı ayrı açıp kapatma olanağı sağlayan raydır. Yani 3 fazlı bir ray üzerinde birden fazla 3 fazlı ray spot  lambası bulundurarak her ray fazını ayrı bir anahtarla kontrol edebilirsiniz.

Trifaze ray sisteminin en önemli avantajı ray üzerindeki ray ışıklarının ayrı ayrı kontrol edilebilmesidir. Örneğin 3 fazlı bir raya 5 adet ray lambası, ışıklardan 2 tanesi bir ray fazında, diğer 3 tanesi diğer fazda olacak şekilde yerleştirilirse, tek anahtarla 2 adet ray lambasını yakabilir ve başka bir anahtarla Geri kalan 3 ray ışığını açın veya kapatsbilirsiniz. Ayrıca trifaze rayın gücünün diğer hafif raylı sistem türlerine göre daha yüksek olması da bir diğer önemli avantajıdır. Üç fazlı bölümlere sahip olan üç fazlı rayın gücü, tek fazlı rayın gücünün üç katıdır.

Çoğu durumda ofis ışığının günün farklı saatlerine ve pencerelerden giren ışık miktarına göre kontrol edilmesi, artırılması ve azaltılması gerekir. Bu durumlarda ışığın hacmi üç fazlı raylı ışık kullanılarak değiştirilebilir.

Genel olarak trifaze ray  spot lambasının elektrik tüketiminden ve buna bağlı maliyetlerden tasarruf edilmesinin yanı sıra gelen ışık miktarının kontrol edilmesinde de büyük etkisi olduğu söylenebilir.

İşletmenizi En İyi Ön Muhasebe Programıyla Kolaylaştırın İşletmenizi En İyi Ön Muhasebe Programıyla Kolaylaştırın

Her türlü ray spot  lambası mağazalar ve ticari merkezler için ışık kaynağıdır. Bu ışıkların yerel olarak ışık yayabilmesi ve montaj şekli, onları vitrinlerin ve ayakta duran veya duvara monte edilen nesnelerin aydınlatılması için uygun seçenekler arasına yerleştirmiştir. Bu aydınlatma aracı, özel raylara monte edilmesi ve 360 ​​derece dönebilmesi sayesinde çeşitli tasarım ve mimarilerle kolaylıkla kullanılabilmekte ve koordine edilebilmektedir.Tekwat