Manevi yaşantımızda önemli bir yer edinen bayramlarımız, sevgi, saygı ve hoşgörünün pekiştiği, mutlulukların paylaşıldığı, dargınların barıştığı kısacası milli ve manevi duyguların en üst seviyede yaşandığı günler olduğunu vurgulayan Başkan Hacıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu Bayramı, diğer bayramlardan çok farklı geçireceğiz. İçinde bulunduğumuz mübarek günlerin, ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış ve esenlik getirmesi temenni ediyorum.  Hepimizin bildiği gibi yüzyılın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremden başta ilimiz Hatay ve 10 ilimiz etkilendi. Doğal felaketle mücadelemizin ilk gününden itibaren belediyemizin tüm kadrolarıyla desteğimizi sürdürdük. Deprem felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.”

Bayramları bayram yapan onu yaşatanlar olduğunu vurgulayan Başkan Hacıoğlu: “ Bayram vesilesiyle annelerimiz, babalarımız, akrabalarımız ve dostlarımızın yanı sıra yetimleri, öksüzleri, hastaları, gazileri, şehit yakınlarını ve şehitlerimizin bizlere emaneti olan çocuklarını ziyaret etmeyi, onlarla da bayramlaşmayı, lütfen unutmayalım. Muhtaçları, düşkünleri, yaşlıları koruyup gözetmeyi, yardım elimizi uzatmayı, asla ihmal etmeyelim. Onların yanında olduğumuzu, sevinç, kederler ve sıkıntıları paylaşmaya hazır olduğumuzu gösterelim. Bu hissiyatla; Milletimizin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularla tebrik ediyor, tüm İnsanlığa huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” Diye konuştu.