Adana'da faaliyet gösteren Güney Rotary Kulübü, Tepebağ Rotary Kulübü ve Taşköprü Rotary Kulübü ile Kayseri Rotary Kulübü işbirliği ile Teknoloji Bağımlılığı ve Siber Zorbalık Semineri verildi. Adana Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencilerinin katılımı ile düzenlenen okul toplantı salonundaki seminere okul yetkilileri ve rotaryenlerde katıldı.

Teknoloji Bağımlılığı ve Siber Zorbalık seminerinde konusunda Uzman Klinik Psikolog Nida Özşahin Terkuran ile birlikte hem bilgisayar sistem analisti hem de avukat olan hukukçu Ali Yılmaz Katlav sunum yaptı.

Rotary Kulüplerinden

Öğrencilerin dikkatle ve ilgiyle izlediği seminerde teknoloji bağımlılığı ve siber zorbalık konusunda neler yapılacağı anlatıldı. Öğrencilere internette yaşanabilecek riskler, internetin bilinçli ve sağlıklı kullanımı, siber zorbalık konusunda bilgiler verildi.

Günümüzde, teknolojinin insan yaşamı üzerindeki faydaları oldukça fazladır. Fakat televizyon, telefon, tablet ve bilgisayar gibi teknolojik aletlerin kontrolsüzce ve sınırsız kullanılması; özellikle çocuk ve gençlerde bilişsel, fiziksel, psikolojik ve davranışsal sorunlara yol açabilmektedir. Klinik Psikolog Nida Özşahin Terkuran tarafından yapılan “Teknoloji Bağımlılığı” seminerinde öğrenciler bilinçli teknoloji kullanımı hakkında bilgilendirildi, merak ettikleri konular hakkında önemli bilgiler aldılar.

Rotary Kulüplerinden

Av Ali Yılmaz Katlav, öğrencilere siber zorbalıkla karşılaştıklarında neler yapabilecekleri hakkında bilgi vererek, "Rahatsız eden kişiyle iletişiminize son verin, hesaplarınızı korunaklı hale getirin, herkesin erişimine açmayın, zorbalık ısrarla devam ediyorsa güvendiğiniz kişilere ve ebeveynlerinize durumu anlatın, zorbalığa maruz kaldığınız platformlara gerekli şikayetleri yapın, bu hesapları ya da kişileri bildirin, tehlike altında olduğunuzu hissettiğinde resmi makamlara gerekli şikayetlerde bulunun" uyarısı yaptı.

Ayrıca Toplum Birliği Komite Başkanı Nazan Özçelik’in de katıldığı seminerde öğrencilerin ve idarecilerin soruları da cevaplandı.

 Katılımcılar adına yanan orman alanlarına atılmak üzere 100’er tohum bağışlandı. Kulüp başkanları adına Güney Rotary Kulübü Başkanı Nilgün İnal tarafından bu bağışın sertifikaları Uzman Klinik Psikolog Nida Özşahin Terkuran ve Av Ali Yılmaz Katlav’a takdim edildi.