Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan,  28 Ağustos 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 537. geleneksel Kızıldağ karakucak güreşleri  için hazırlıkları sürdürüyor. Bu çerçevede ziyaretler gerçekleştiren Aslan 537. kez yapılacak olan tarihi değere sahip güreşlere kentin önde gelen isimlerine davetiye ulaştırıyor.

İmkanları ölçüsünde davetiyeleri elden teslim eden Başkan Aslan son olarak Ülkü Ocakları Adana İl Başkanımız Cem Tutsoy ve Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Uğur Öztürk’e davetiyelerini teslim etti.  Tüm vatandaşlara katıl çağrısı yapan Başkan Saadettin Aslan güreşlere 35’i başpehlivan olmak üzere yaklaşık 800 güreşçinin katılım sağlayacağını hatırlattı.

Kızıldağ Karakucak Güreşleri

537. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ

Güreşlere Türkiye başta olmak üzere  Bulgaristan, Gürcistan ve İran gibi ülkelerden de güreşçiler katılacak.Başpehlivanlık ödülü 17 bin TLToplam 107 bin TL ödül verilecek.Güreşler minikler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere 3 kategoride yapılacak.26 ve 27 Ağustos tarihinde Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreşleri kapsamında şenlikler olacak ve Azerin, İnci Mercan, Umut Sülünoğlu-Uğur Önür, Turgay Başyayla ve bir çok yerel sanatçı sahne alacak. Güreşler Spor Toto Teşkilat Başkanlığı sponsorluğunda, Sarıçam ve Yüreğir Belediyeleri başta olmak üzere Cumhur İİttifakı belediyelerinin katkılarıyla düzenlenecek.