Ozan Gülaçtı İlçelerde Vatandaşlarla Buluştu, Geleceğe Yönelik stratejileri Anlattı Ozan Gülaçtı İlçelerde Vatandaşlarla Buluştu, Geleceğe Yönelik stratejileri Anlattı

Babacan’dan sonra iktidarın tek bir adım dahi ileri gidemediğini vurgulayan Kısacık, iktidar sıralarına seslenerek; “Sayın Babacan’ın ekonomi yönetimini bırakmasından sonra taş üstüne taş koymadınız”, sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Mirasyediye Çok İyi Bir Örneksiniz!

TBMM genel kurulunda partisi adına söz alan Sadullah Kısacık iktidarı, Ali Babacan’ın ekonomi bakanlığı dönemindeki kazançlarla övünen bir mirasyedi olarak niteleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye şu anda Ali Babacan’ın ekonomi yönetiminin başında olduğu yıllarda sahip olduğu yüksek standartlardan çok uzaktadır. Tüm ekonomik ve mali göstergelerde Ali Babacan döneminde yakalanan yüksek standartların çok altındayız. Ekonomi özelinde Ak Parti iktidarı, yıllarca Babacan döneminde sağlanan mali disiplinin ve birçok alanda yakalanan yüksek standardın mirasını yemiştir. Tabiri caizse mirasyediye çok iyi bir örnek oldunuz. Çünkü Babacan’ın ekonomi yönetimini bıraktığından beri taş üstüne taş koymadınız.  Yaptık, başardık dediğiniz, övündüğünüz ne varsa Sayın Babacan’ın ekonomi bakanlığı döneminin kazancı. Babacan ekonominin yönetimini bıraktıktan sonra yakalanan standartlar ve sağlanan mali disiplini bozdunuz ve yeniden sağlayamıyorsunuz. Çünkü Sayın Babacan’ın yönetiminde uygulanan şeffaflık ve denetim gibi önemli unsurlar bir kenara bırakıldı. Yakaladığınız tek bir yüksek standart yok! Sağladığınız bir mali disiplin yok! Seçimler yapılalı bir yıl oldu, yeni ekonomi yönetimi rasyonel politikalara döndü ama ülkemiz hala gri listeden çıkamadı. Bu durum bile tek başına söylediklerimin gerçek bir kanıtıdır.”

İktidar Vakıflar Üzerinden Devlet Denetiminden Kaçıyor

Konuşmasında Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanunu da yer veren Kısacık, iktidarı bu türdeki kanuni uygulamalarla kendi amacına uygun vakıf ve derneklerde denetimlerden kaçmaya çalıştığını vurgulayarak “Dünde, bugün de kurulan kamu vakıflarının ve kamu şirketlerinin çoğunun amacı; siyasi müdahalelerle şeffaflıktan ve denetimden uzaklaşıp, kamu kaynakları harcamalarında devlet kontrolünden kaçmaktır. Görüştüğümüz kanunla kurulmak istenen vakıfta iktidar gerek gelir kaynaklarında gerekse harcamalarda; sayıştay kontrolünden, TBMM kontrolünden, kamu mali ve kontrol kanundan yani devlet denetiminden kaçmak istiyor”, ifadeleriyle iktidara yüklendi.

Eş, Dost ve Akrabaya Arka Bahçeden Kadro!

Kurulan vakıf ve derneklerde liyakatsiz kadroların istihdam edilmesine de değinen Kısacık, iktidarın KPSS ve mülakatlarla elediği binlerce gencin hakkına girdiğinin altını çizerek şöyle konuştu:

“İktidar şu anda görüştüğümüz türde kanunlarla kamuoyuna gecekondu, paralel yapılar kuruyor. Bu türde kanunlarla her kurumda arka bahçeler oluşmasına izin veriyor. KPSS ve mülakat sistemiyle binlerce gencimiz hakkını alamazken, iktidar kurduğu bu arka bahçelerde; akraba, eş, dost ve yandaşını vakıflar ve dernekler aracılığıyla kamuda istihdam ediyor. Bu tür vakıflar ve dernekler eliyle devleti ticarethaneye dönüştürmek yanlıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimine yakışmayan bu tür uygulamalara izin vermeyerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin itibarına sahip çıkmalıyız!” 

Editör: Murat BERHUN