Adanahabermerkezi.com

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesi hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Somali Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulurken, aynı üniversiteye bağluı olarak Adana Tıp Fakültesi kuruldu.  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre,  Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı Adana Tıp Fakültesinin kurulması kararı Resmi gazetede yayımlanarak kesinleşti.  Böylece Adana'da ÇÜ Tıp Fakültesinin yanı sıra Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı Adana Tıp Fakültesi kurulmuş olacak

İSİM OLDUKÇA İLGİNÇ

Adana'da kurulacak olan Adana Tıp Fakültesinin adı tartışma yaratacak gibi. Zira Adana'daki siyasi ve STK temsilcileri uzun süredir Adana'nın kent adının başına "Yiğit" konulmasını dillendiriyordu. Adanalı kent adının başına "Yiğit Adana" ismini beklerken bu kez sürpriz bir isim bir fakültenin başına gelecek gibi.  Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı kurulan Adana Tııp fakültesinin adı büyük ihtimalle "Hamidiye Adana Tıp Fakültesi" olacak. Zira üniversiteye bağlı fakültelerin adının başına kurucu Sultan 2. Abdulhamit'e atfen "Hamidiye" ifadesi ekleniyor.  Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, bir ropörtajında konuyla ilgili "24 Haziran 2019 tarihli ve 1157 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Külliyesi'nde bulunan fakülte, yüksekokul ve enstitülerin başına, üniversitenin kurucusu Sultan Abdülhamid Han'ın aziz hatırasını yaşatmak amacıyla özellikle Sultan 2. Abdülhamid'e atfen, çeşitli alanlarda isim olarak kullanılan "Hamidiye" ifadesinin eklendiğini" belirtmişti. İsim konusunda son kararı SBÜ rektörlüğü verecek. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesindeki bazı fakülteler ve isimleri 

Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Külliyesi 

Hamidiye Tıp Fakültesi
Hamidiye Uluslararası Tıp Fakültesi
Hamidiye Hemşirelik Fakültesi
Hamidiye Sağlık Bilimleri Fakültesi
Hamidiye Yaşam Bilimleri Fakültesi
Hamidiye Diş Hekimliği Fakültesi
Hamidiye Eczacılık Fakültesi
Hamidiye Uluslararası Tıp Fakültesi
Hamidiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü 
Hamidiye Sporcu Sağlığı ve Spor Bilimleri Enstitüsü

SBÜ REKTÖRÜ'NDEN AÇIKLAMA

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Erdöl, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameyle kurulması onaylanan SBÜ Erzurum ve Adana tıp fakültelerinin her iki il ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi. 

Erdöl, şöyle konuştu;

"Sağlık Bilimleri Üniversitesi Erzurum ve Adana tıp fakültelerimiz göğsümüzü kabartan, ruhumuzu okşayan, geçmiş ile gelecek arasında kurduğumuz bağın müşahhas bir numunesi, genç dimağlara atılan imzası olacaktır. Bu fakültelerimizde eğitim görecek öğrencilerimiz 83 yıl sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve teveccühleriyle küllerinden doğan üniversitemizde, kuruluş misyonuna uygun olarak eğitim görmenin ömür boyu gururunu yaşayacaklardır.  Bu vesileyle sınırlarını kürre-i arz olarak belirlemiş, hizmet alanını insanlığın tamamıyla ifade etmiş, en zor zamanlarda dahi yardım elini ve ilme, insana yardım düsturunu asla mazlum ve ihtiyaç sahibi coğrafyalardan eksik etmemiş 2. Abdülhamit Han'ı açtığı bu kapı ve kapılar için rahmet ve minnet ile yad ederken, bunun bir başlangıç olduğunu ve ecdadımızın ardında attığımız ve dahi atacağımız adımların mütevazı ama elzem bir adımı olarak büyüyerek devam ettirme gayretinde olacağımızın bilinmesini isterim."