Hemşireler Haftası, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Sosyal Hizmetler Uzmanı Burçin Salıver’in yönetimindeki Rekreasyon Birimi’nin doktorlar, psikologlar, hemşireler ve teknisyenlerin katılımıyla düzenlediği etkinlikle kutlandı. Etkinliğin açılışında konuşan Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, hemşirelerin sağlıkta bağlayıcı unsur olduğunu belirtti. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış ise konuşmasında Uluslararası Hemşireler Konseyi’nin “Hemşireler öncü bir ses” sloganına vurgu yaptı.

RESSAM-HEMŞİREDEN RESİM SERGİSİ

Açılış konuşmalarının ardından Rekreasyon Birimi gönüllüleri tarafından, hemşireliğin önemini Florance Nightingale ve Çanakkale Savaşı temasıyla anlatan tiyatro oyunu sahnelendi. Daha sonra halk oyunları gösterisi sunuldu. Aile Hekimliği Uzmanı Dr. M. Cenk Belibağlı, hemşirelerle yaşadığı anıları anlattığı stand-up gösterisi için sahneye çıktı.

Uzm. Dr. Belibağlı, gösterisindeki esprileriyle izleyenleri kahkahaya boğdu. Adana Şehir Hastanesi Hemşireler Haftası etkinliği, halk müziği, sanat müziği ve pop müzik dinletisiyle sona erdi. Hemşireler Haftası kutlamaları kapsamında ressam-hemşire Canan Aytın da resimlerini sergiledi.

Adana Şehir Hastanesi’nin etkinliğine Başhekim Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Dr. A. Yücel Çomu, Başkan Yardımcısı Nigar Dal Yüreğir Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hale Akbaba, Çukurova Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Nuriye Sevim Akbıyık ve Adana’daki farklı hastanelerden hemşireler de katıldı.

HEMŞİRELİKLE İLGİLİ SUNUMLAR YAPILDI

Sanat gösterileri etkinliğinin ardından hemşirelikle ilgili sunumların yapıldığı bilimsel toplantılar düzenlendi. Bilimsel toplantılarda hemşirelik mesleğini koruma, geliştirme ve mesleğe yatırım yapma temalı çalıştay raporu, dijital hastanelerde hemşire karar destek sistemleri, modern hemşirelikte teknolojinin serüveni, hemşirelikte ar-ge ve inovasyon, hemşirelikte kariyer planlama ve branş hemşirelikleriyle ilgili sunumlar yapıldı.