Türk Diş Hekimleri Birliği(TDB) Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel ve Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana, Mersin, Hatay, Antalya, İstanbul Diş Hekimleri Oda Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇÜ. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Gürçınar, Dişhekimleri ve aileleri ile davetliler katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman,” Acısıyla-tatlısıyla bir yılı geride bırakmış bulunuyoruz. Yolumuza sizlerle birlikte daha güçlü bir şekilde ilerleyeceğiz. Bu gün Genel Başkanımız ve oda başkanlarımız burada kendilerine hoş geldiniz diyorum. Bizler uzmanlık alanı, uzmanlık nasıl olur, nasıl olmalı, özele hizmet verilecek mi derken maalesef karşımıza kanun hükmü kararları çıktı. Hükümetin çıkarmış olduğu kanun hükmündeki karar ile mesleğimize ve bizlere sıkıntılar getiriyor. Bu sıkıntılardan kurtulmak için mutlaka üniversitede, kamuda, özelde çalışan arkadaşlarımız hepimiz birlikte bu mücadelenin içinde olup çalışmamız gerekiyor. Bu güçbirliği ile sıkıntıların üstesinden geleceğiz, dişhekimliği mesleğini hak ettiği yere çıkartacağız. Bu gün burada Dişhekimliği haftasını başlatmış bulunurken oda kurucumuz Asım Savaş abimize Türkiye’de bir ilk olacak olan hizmet ödülünü takdim edeceğiz. Asım ağabeyle biz 14 yıl baba oğul gibi beraber çalıştık. Tecrübelerini sürekli bizlere aktardı. Birlikte çok anımız var. Şimdi kendisine sürpriz olarak hazırladığımız kendi yaşamından kesitleri içeren bir slayt gösterimiz var bir anı olarak kendine sunuyoruz” diye konuştu.

Hizmet Ödülü ve plaketi vermek üzere kürsüye gelen Türk Diş Hekimleri Birliği(TDB) Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel,” Bir taraftan toplum diş ağız sağlığı haftasını kutlarken aynı zamanda Asım Savaş’ın hizmet plaketini sunmak için toplanmış bulunuyoruz. Dişhekimliği mesleği ve dişhekimlerinin çok ciddi sorunları vardır. 24 bin dişhekiminin bu günlere getirdiği Türk Diş Hekimleri Birliği bu sene 25. yılını kutluyor. Türk Dişhekimliği Birliği(TDB) 34 Diş Hekimliği Odasıyla beraber dişhekimliği mesleğinin tüm sorunlarını biliyor, çözümü için gereken her türlü iradeyi gösterme azmindedir bundan hiç şüpheniz olmasın. 25 yıllık sürede bazı arkadaşlarımız daha fazla emek sarf etmiş, bu günlere gelmemizde çok daha fazla katkı koymuşlardır. Bu katkı koyanların başında da sizlerin Asım abisi Asım Savaş gelmektedir. Biz dişhekimleri nasıl vefalıysak Türk Dişhekimleri Birliği’de aynı vefalı duygular içerisinde hareket edecek bu gün olduğu gibi bundan sonrada mesleğin gelişmesine, mesleğin organizasyonunda her aşamasında hizmet eden arkadaşlarımızı, dişhekimlerimizi onurlandıracaktır. TDB Hizmet Ödülü Beratı; Sayın Dişhekimi Mustafa Asım Savaş TDB’nin Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğiniz, Adana Diş Hekimliği Odasının kuruluşundaki yoğun emeğiniz, 12 dönem Oda Başkanlığı göreviniz ile Adana Diş Hekimliği Odasının kurumsallaşmasına ve Türk Dişhekimliği Birliği politikalarına sağladığınız katkılardan dolayı Türk Dişhekimliği Birliği ve Dişhekimliği Odaları Hizmet Ödülü yönergesine göre Hizmet Ödülü Beratı ve Plaketi ile ödüllendirilmenize karar verilmiştir. Saygılarımızla” diyerek berat ve plaketler Dt. M. Asım Savaş’a verildi.

Türk Diş Hekimleri Birliği Hizmet Ödülü Beratının ilkini aldığı için duygularını gizleyemeyen Dt. M. Asım Savaş,” Değerli Genel Başkanım, Oda Başkanlarım, meslektaşlarım, dostlarım beni onurlandırdığınız için sizlere minnettarım. Bu geceyi hazırlayan ve organize eden Adana Dişhekimleri Odası Yönetim kuruluna huzurunuzda teker teker teşekkür ediyorum” dedi.

 Seslendirdiği nostalji ve güncel parçalarla geceye renk katan sanatçı Zeliha Sunal katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.