Baharatların, antioksidan gücünden tutun da iltihap önlemeye kadar birçok faydası var. Peki hangi baharat hangi rahatsızlıklara iyi geliyor. İşte 7 süper baharatın saymakla bitmeyen faydaları;

Antioksidan gücü: Beta-karoten, selenyum, A, C ve E vitamini içeren antioksidanlar vücudumuzu kalp hastalıklarından kansere birçok hastalığa karşı koruyor.

İltihap önleyici özelliği: Baharatlar ve otların en büyük özelliği sivilce azaltmadaki etkinlikleridir. İltihaplar kalp rahatsızlıkları, alerji, hatta Alzheimer gibi hastalıkların habercisi olabilir.

Zayıflatıcı etkisi: Baharatlar metabolizmayı hızlandırır, tokluk hissi yaratır, kilomuzu kontrol altına tutmamıza yardımcı olur.

Tarçın

Güzel kokulu tarçın kan şekerini ve kolesterolü düzenlemeye yardımcı olur. Soğuk algınlığına, bağırsak problemlerine, el-ayak titremelerine iyi gelen tarçının aynı zamanda cinsel isteği artırma etkisi de vardır.

Tarçını sabah içeceğiniz süt-yulaf karışımına veya öğleden sonra atıştıracağınız yoğurda ekleyebilirsiniz. Bu baharat smoothie’lere, meyvelere, ekmeğe; kısacası birçok yiyeceğe güzel bir aroma verir. Hatta çay ve kahve keyfinizi yarım çay kaşığı tarçınını da bardağınıza ekleyerek faydalı hale getirmeniz mümkün!

Biberiye

Biberiye de faydası saymakla bitmeyecek baharatlardan… Biberiyenin içeriğinde bulunan bileşenler vücut iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olarak birçok kronik hastalığın riskini azaltır. Kalp sağlığı için de faydalı olan biberiye aynı zamanda baş ağrılarının dindirilmesine ve konsantrasyonun artmasına yardımcı olur.

Biberiyeyi etinizi veya domates sosunuzu marine ederken kullanabileceğiniz gibi, kek veya tahıllı ekmeklere de katabilirsiniz. Baş ağrısı için ise bir çay kaşığı kuru biberiyeyi ayırın ve içmeden önce sıcak suyun içinde beş dakika boyunca demleyin.