Çukurova Teknik Elemanlar Derneği tarafından organize edilen seminerde " Sülük Tedavisi ve Faydaları ile Kupa Terapisi (Hacamat) Yaptırmanın Faydaları" anlatıldı.
Kemal Dadaşoğlu tarafından verilen seminerde, Kupa Terapisi (Hacamat) deri altında birikmiş, damarda dolaşmayan, atıl kalmış,vücuda zararlı ve biriktiği noktada ilgili organa zarar veren pis kanın vücuddan dışarıya alınması işlemi olduğunu, Hacamat ile Kızılay’a kan vermek arasında çok fark vardır. Kızılaya damardan verilen kan vücudun kullandığı temiz kan olduğunu beirten Dadaşoğlu, Hacamatın hiç bir yan etkisi ve zararı olmaması; Hacamat’ı diğer tedavi yöntemlerine göre üstün kıldığını belirtti.
Kemal Dadaşoğlu, Örneğin modern tıbda migren ve yüksek tansiyon gibi hastalıkların tedavisi yoktur. Hacamat ile tansiyon, migren ve yüksek kolesterol hastalıkları nerdeyse %100′e yakın oranda hastaların ilaç almalarına gerek kalmayacak şekilde tedavisi mümkün olduğunu,
Bir hadis-i Şerifde Peygamber Efendimiz(s.a.v) buyuruyorki; ‘Sizin tedavi olmak için başvuracağınız en iyi çare Hacamattır’ ve yine Abdullah b.Abbas(r.a)Şöyle demiştir:Peygamber Efendimiz(s.a.v) Miraç gecesinde meleklerden hangi topluluğa uğradımsa bana ‘ümmetine kan aldırmayı emret’ diye tavsiye ettiler. diye belirtti.
Unutkanlık, migren, Tansiyon, kolestrol, Pisikolojik rahatsızlıklar, Deprasyon, Belfıtığı,romatizma, İltihaplı eklem romatizması, Sedef, alaca, görme bozuklukları, erken yaşlanma cild kırışıklığı, gibi bir çok rahatsızlık tedavisi Hacamatla mümkün olduğunu belirten Dadaşoğlu, Günümüz şartlarında beslenen ve yaşayan kadın-erkek hemen herkes bu tedavi usulüyle temizlenmeye muhtaç olduğunu söyledi.
Sülük ile tedavinin ise Sülükler 100’ün üzerinde biyoaktif madde ile tedavisinin yapıldığı alana salgı verirler. Tedavi edici özellikleri kan emilirken vücuda verilen salgıda gizli olduğunu söyleyen Kemal Dadaşoğlu, Yılda bir defa yapılan sülük tedavisi, o yıl içinde enfeksiyonlar başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu etki göstermektedir. Uzman kontrolünde uygulanması gereken Sülük tedavisinin şu hastalıklara şifa olmaktadır. Sülük Tedavisi, Kalp, atardamar ve toplardamar tıkanıklıkları, Dolaşım sistemi hastalığında, Varis, Migren ve her türlü Baş Ağrısı, İktidarsızlık, Cinsel güç arttırıcı etki ( Afrodizyak ), Üreme organı rahatsızlıkları ve Kısırlık, İltihaplı ve iltihapsız eklem romatizmalarında, Kulak hastalıkları, Kollestrol, Felç, Kısmi felç, Hormonel bozukluklar ve buna bağlı şişmanlık, Epilepsi çeşitlerinde, yumuşak doku romatizmalarında, Felç, kısmi felç, Sivilce, İrin, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında, Hemoroid’de, Göz tansiyonu (glokom) ve buna bağlı görme kayıplarında, Yüksek tansiyon, Troid’e bağlı şişmanlık, Astım ve bronsial hastalıklar, Yanık vakaları, İyileşmeyen yaralar ve ameliyat izleri,Kangren, Meniere Hastalığında, Bazı işitme kayıplarında basarıyla kullanılmaktadır. Ortopedi ve Rekonstrüktif Cerrahi kapsamında, kangren gelişmekte olan kopuk organ tamirlerinde de tüm dünyada yaygın biçimde kullanılmaktadır.