Oda toplantı salonunda gerçekleşen kurulda Arı, "Devlet sağlıktan elini çekiyor. Bu çekiş, özel sağlık yatırımlarının teşviki ile başladı. Arkasından kamunun sağlıktan çekilmesi izledi. Vatandaş cebindeki paraya göre sağlık hizmeti alacak. Biz diş hekimleri de muayenehanelerimizi kapatmak zorunda kalabiliriz." dedi.

Başkan adaylarından Dişhekimi Hasan Yaman ise meslekte çektikleri sorunlar üzerinde durdu. Mesleği ve meslektaşları koruyan bir grup olarak taşın altına ellerini değil vücutlarını koyacaklarını anlatan Yaman, "Yeni mezun diş hekimi arkadaşlarımız kolay kolay muayenehane açamamaktadır. Mevcutlar da bir bir kapatıyor. Bu dönemde diş hekimlerinin birlik ve beraberliğinin sağlanması gerekir." şeklinde konuştu.

Mevcut Başkan Asım Savaş ise bugüne kadar arkadaşlarıyla birlikte yürüdüğünü bildirdi. İnsanın geçmişteki ışıltısının geleceğinin parıltısı olduğunu ifade eden Savaş, "Bugüne kadar hep birlikte çalıştık. Oda olarak yönetilen değil yön veren olduk." diye konuştu.

Mevcut Başkan Asım Savaş'ın listesi İzzettin Çamurdan, Hasan Boğa, Abdurrahman Erkoç, Gülce Geren, Derya Maruldalı, Onur Yıldız, İsmail Erdem, Enis Akyürek'ten oluşuyor. Hasan Yaman'ın listesinde ise Serdar Ak, Fatih Güler, Oğuzhan Ünal, E. Figen Esirgen, Metin Ersoy, Sibel Akçalı Gür, Alp Kağan Serin, Orhan Ekren yer alıyor.

Adana Dişhekimleri Birliği Olağan Genel Kurulu'nda seçimler yarın yapılacak.