Soma’da maden işçilerinin yaşamlarını yitirmeleri üzerine 14 Mayıs “Eczacılık Günü” etkinliklerinin tamamını iptal ederek sadece Kızılaya kan bağışlama etkinliğini sürdüren Adana Eczacı Odası yönetimi takdirle karşılandı.

 

KAN BAĞIŞLAMAK İNSANİ GÖREVDİR

Eczacılık mesleği ve meslektaşlarıyla ilgili sürekli iyi bir şeyler yapma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, “Bizim gibi meslek örgütlerinin asli görevlerinden biriside topluma karşı sorumluluklarını yerine getirmektir. Ülkemizde ve ilimizde dönem dönem ciddi anlamda insanların kan ihtiyacı oluyor. Kanımızı bağışlamak yerine getirmemiz gereken insani görevdir. Biz eczacılar bir günde Kızılayın hedefinin çok üzerinde kan verdik. Bundan çok mutlu olduk. Artık kan bağışlamayı rutin olarak yapacağız. Artı olarak Kızılay, eczacılarımıza çok yakın zamanda ilkyardım kursu verecek. Bu etkinliği de Kızılay ile birlikte gerçekleştireceğiz. Buradan tüm halkımıza seslenmek istiyorum. Bir gün herkesin kan’a ihtiyacı olabilir. Bizim başımıza gelmez demesinler. Yarın, kendilerinin de o kana ihtiyaç duyulduğunda bulamama ihtimali olabileceğini akıllarından çıkarmasınlar. Kan verecek durumda olabilecek insanların hem kendi sağlıklarını koruma adına hem de ihtiyacı olanın hayata tutunabileceğini bilmelerini düşünsünler istiyorum. Mutlaka kan bağışında bulunsunlar. Hizmet ettiğimiz hedef kitlemiz insan olduğundan Eczacı Odası, ADAMOB ve diğer STK’ların görevi sadece kendi gruplarına hizmet etmek değil, çevremize ve vatandaşlarımıza karşı da sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız. Tüm meslek örgütlerinin bu tür sosyal konularda daha duyarlı olmaları gerektiğini düşünüyoruz. En azında diğer sivil toplum örgütlerinde de farkındalık yaratmak adına kan vermeyi, kan bağışında bulunmayı uygun gördük. Kanımız ihtiyacı olana helal olsun” dedi.

 

PLAKET VERİP, ROZET TAKTI

Eczacılardan büyük destek gördüğünü ifade eden Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, “Yapılan iyilik boşa gitmez. Verilen her damla kan bir hayat kurtarır. Kan’ın tek kaynağı insandır. Kan vermenin faydaları çoktur. Kan’ın bağışlanmasının ardından kan hücreleri yenilediği gibi kemik iliğinin yağlanmasını da önlemektedir. Kan vermek insanı daha zinde tutuyor ve kalp krizi geçirme ihtimalini de %90 azaltıyor” diye konuşan Saygılı kan bağışlayan eczacılara tek tek teşekkür ettiği gibi ADEO Başkanı Ecz. Ersun Özkan’a teşekkür plaketi verip, rozet taktı.