Türk Dişhekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Serdar Ak’ın da katıldığı, dişhekimlerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerin açılış konuşmasını yapan Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Dt. Hasan Yaman,”Bu günkü toplantı mesleğimizle ilgili önem taşıyan, ilginizi çekecek güzel bir konu. Bildiğiniz gibi ağız diş problemi olanlar da yıllardır bir dişhekimi korkusu var. Dişhekimine çekinerek gidildiğinin bizim gibi farkında olan, konuyla ilgili bir takım çalışmalar yapan ve o çalışmalarını bizimle paylaşacak olan Emre Ziya Yazgan hocama şimdiden çok teşekkür ediyorum. Türk Dişhekimleri Birliği’nin düzenlediği basın toplantısına gelen Sağlık Bakanı ile yapılan görüşmede, şu an hizmet alımının söz konusu olmadığını net bir şekilde ifade etti.  2013 yılında da hizmet alımı söz konusu değil. Söylediklerimiz sürekli gerçek çıkıyor bundan dolayı üzülüyoruz ama bizler kendimizi hizmet alımına göre dizayn etmemeliyiz. Hizmet alımı olmayacakmış gibi hareket etmeli, işlerimizi ona göre organize etmeliyiz” diye konuşan Dt. Yaman, reklam ihlali konusunda meslektaşlarını uyararak, Bakanlığın reklam ihlali yapanlara 60-70 bin TL. gibi çok ağır cezaları var. Değerli arkadaşlar lütfen reklam yasağını ihlal etmeyelim. Hasta kazanmak, onu iyi tedavi etmekten geçiyor. Hastanız memnun olursa onu kovsanız da gitmeyecektir diyerek sahte dişçilere fırsat vermeyeceklerinin de altını çizdi.

 

YAZGAN, HASTANIZIN SİZE İNANCI, AĞZINI AÇTIĞI KADARDIR

Diş hekimlerinin günceler sorunlarına, enteresan yaklaşımlarla çözümler getiren Yaşam koçu, Danışman Emre Ziya Yazgan,”İnsan bedeni kusursuz ve eşsiz mükemmel bir robot. Fakat bu robotun en ilkel kalmış organı AĞIZ‘dır.  Siz dişhekimlerinin işi de, bu ilkel kalmış, çabuk bozulan organı sağlıklı tutmaktır." diyerek sözlerine başlayan Yazgan, Diş hekimlerinin kendi içlerindeki büyük rekabet ortamına, yeni ve donanımlı çok sayıda mezunun da dahil olacağı önümüzdeki bir kaç senede neler yapılabileceği konusunda güncel, geçerli bilgiler aktardı. Yazgan,”Her dişhekiminin adı ile bir markası olmalıdır. Yaptığınız hizmet bir üründür, bir mahalle pazarında 5 liraya satılan elbise de, büyük bir AVM’ de 200 liraya satılan elbise de üründür.  Şimdi siz kendi ürününüzün hangisi olması gerektiğine karar vermelisiniz. Markalaşma sürecinde kurumsallaşma çok önemli. Kurumsallaşma sürecinde yetişmiş, kalifiye asistanlara çok ihtiyaç duyulmaktadır. Muhasebecilerinin sadece kayıt tutma işlevinden uzaklaşarak yeni finansman yolları hakkında hekimlere destek sağlamalarını ve böylece bir hekimin iş tanımları ve gereklerini ayırt ederek, kendi sanatlarına konsantre olabilecekler. Hastanız, koltuğunuza ilk kez oturduğunda -ağzınızı açarmısınız dediğinizde, “biraz daha açın” diyorsanız, bilin ki o hasta ile doğru iletişimi kuramamışsınızdır. Hastanızın size inancı, ağzını açtığı kadardır. Bu yüzden mesleğiniz de beden dili ve hasta ile iletişimi özellikle önemlidir” şeklinde konuştu.

Yaşam koçu, Danışman Emre Ziya Yazgan’ın sunumundan oldukça memnun kalan Adana Dişhekimleri Odası Yönetimi ve dişhekimleri,  önümüzdeki günlerde dişhekimi asistanlarına da, beden dili ve iletişim semineri düzenlenmesine karar verdi.