AKILCI İLAÇ KULLANIMI NASIL OLUR?

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Rukiye Çinkılıç, Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Prof. Dr. Emel Yıldız, Genel Sekreter Sevilay Doğan ve YK Üyesi ve Sürdürülebilir Kalkınma (SKA) Başkanı Neslihan Doğan, Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ahmet Suntur, eczacı ve misafir kadınlar katıldı. Toplantının moderatörlüğünü Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi ve SKA Sağlık Grubu Başkanı Doç. Dr. Sevilay Erden yaptı. Doç. Dr. Erden, akılcı ilaç kullanımının sadece halk sağlığı problemi olmadığını, hastanelerde de benzer sıkıntıların yaşandığını söyledi.

ECZ. YALBUZDAĞ, “ECZACINIZA ÇEKİNMEDEN DANIŞINIZ”

Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, yaptığı bilgilendirmede “Öncelikle tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bugün burada paydaşlarımızla birlikte sizlere sağlık okuryazarlığı, ilaç nedir?, eşdeğer ilaç, akılcı ilaç kullanımı, ilaç kullanım yolları, koruyucu önlemler, akılcı antibiyotik kullanımı ve atık ilaçların yönetimi konularında aydınlatıcı bilgiler vereceğiz. Unutulmaması gereken biz eczacılar sizlerin ve tüm halkımızın en yakın sağlık danışanıyız. Hiç çekinmeden eczacınıza danışınız.” dedi.

PROF. DR. YILDIZ, “AMACIMIZ HALKIMIZA FAYDALI OLABİLMEK”

Kadın Meclisi olarak önemli bir çok konuda tüm kadınlara yol gösterici ve destek olduklarını söyleyen Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Prof. Dr. Emel Yıldız, “Bizim inancımız şudur ki; insanlar hastalanmadan, sağlıklı yaşamlarını sürdürebilecekleri bilgiye sahip olsunlar. Halkımızın olası hastalıklara yakalanmadan ya da belirtiler görüldüğünde ne yapabileceklerine dair bilgileri olmalıdır. Bu anlamda bugünkü konuları önemsiyorum. Bu program çok faydalı oldu. Farklı kitlelere bilgilerin ve programın ulaşmasında desteğimizi esirgemeyeceğiz.” diyerek toplantı paydaşlarına, konuşmacılara ve konuklara teşekkürlerini iletti.

AKILCI İLAÇ KULLANIMINA FARKINDALIK YARATTILAR

İlacın bir hastalığın teşhisinde, tedavisinde, belirtilerinin azaltılmasında, önlenmesinde kullanılmak üzere hazırlanmış ürün olduğunu ifade eden ADEO Yöneticileri Uzm. Ecz. F. Tuğçe Dalkır, Ecz. Melika Şahindal, Ecz. Selin Öztanrıöver ve Ecz. Tansu Erkişi ile Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Bedia Mutay Suntur, ‘Sağlık Okuryazarlığı’, ‘İlaç Nedir?’, ‘Eş Değer İlaç’, ‘Akılcı İlaç Kullanımı’, ‘İlaç Kullanım Yolları’, ‘Koruyucu Önlemler’, ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı’ ve ‘Atık İlaçların Yönetimi’ konularında bilgi verdi.