Şahin, 102 milyon insanın COVID ’e yakalandığını vurgularken, 2.5 milyon insanın yine bu hastalıktan hayatını kaybettiğini dile getirdi. Yılda 18 milyon insanın ise yeni kanser tanısı aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Berksoy Şahin, 9.5 milyon insanın kanserden hayatını kaybettiğini sözlerine ekleyerek bu ölüm oranının Covid’ten ölenlerin yaklaşık 4 katı yüksek olduğunu belirtti.  

Ülkemizde ise resmi makamların verilere göre son bir yılda 2.5 milyon insanımızın Covit ile mücadele ettiğine değinen Şahin, “Ne yazık ki 26.000  yurttaşımızı Covit’ten kaybettik. Geçtiğimiz yılda ise 210.000 kişi kanser olurken 116 bin yurttaşımız da kanserden ölmüştür. Bu iki hastalığında insan hayatını büyük oranda tehdit ettiğini söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı. 

 

"KANSER TEDAVİSİ İÇİN UMUT VAR"

Daha öncesi kanser için yapılan araştırmaların, Covid aşısı için ve Covid için yapılan araştırmaların da kanser tedavisi için umut olduğunu dile getiren Prof. Dr. Berksoy Şahin, sözlerine şöyle devam etti “Ne tesadüftür ki insanların en fazla ölümüne neden olan iki hastalık; Covid ve kanserin tedavisinde immunoterapi en çok ümit veren tedaviler olmuştur. Özellikle son yıllarda akciğer, deri , baş boyun kanseri, idrar yolları kanseri, lenf bezi kanseri, böbrek tümörleri tedavisinde immunoterapi başarılı şekilde kullanılmaktadır”  Çukurova Üniversitesi olarak Tıbbi Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Cerrah Onkoloji, Patoloji, Radyoloji ve Genetik Bölümlerinin başarılı işbirliği ile pek çok kanserin tanı ve tedavisinde bölgemizin referans merkezi olmaya devam ettiklerinin altını çizen Berksoy Şahin, son olarak yakında bir zamanda faaliyete geçecek olan Onkoloji hastanesinin de Çukurova Bölgesi’ne çok önemli hizmetlerinin olacağına vurgu yaptı.