“Yurtdışına gidin ama geri dönün”

Adana Tabip Odası, ÇÜ Tıp Fakültesi İntörn Hekimlerine kahvaltı düzenledi. Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, İntörn Hekimlere seslenerek “Yurtdışına gidin; bilimsel çalışmalar yapın ama ülkenize geri dönün” dedi.

BİLİMSEL ÇALIŞMALAR İÇİN YURTDIŞINA GİDİN AMA ORADA KALMAYIN

Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ahmet Suntur, YK Üyeleri Dr. Figen Doğan Güneş ve Dr. Cüneyt Genç’in yanı sıra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü ile yardımcıları Prof. Dr. Mesut Demir ve Prof. Dr. Ümran Küçükgöz Güleç, ÇÜ Mezunlar Derneği Başkanı Uzm. Dr. Hatice Canataroğlu da katıldığı etkinlikte İntörn Hekimlere Çukurova Üniversitesi gibi çok iyi bir okuldan mezun olduklarını söyleyen  Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Hekimler Asklepios’un, Nostradamus’un, Hijiya’nın, İbni Sina’nın, Lokman Hekim’in meslektaşı oldunuz. Sizler tanrının yeryüzündeki eli olarak değerlendirilen insanlarsınız. Bu çok ağır bir yük. Her şeye rağmen biz hekimler mesleğimizi çok seviyoruz. Bu coğrafyayı, bu ülkenin insanlarını, halkını çok seviyoruz. Bu coğrafya için mücadele etmeye, hekimlik onurunu yükseltmeye devam edeceğiz. Bizler hekimlik mesleğini seçtiğimiz andan itibaren mücadele duygumuz kendiliğinden gelişiyor. Sadece bir insanı yaşatmak için bir ilacı damarlarımızda deneyebiliyoruz. Biz hekimleri seven çok kişi var ama biz hekimler öncelikle birbirimizi daha çok sevmeliyiz. Görev için gittiğiniz şehirlerde Tabip Odalarına üye olun, siz yönetin. Bilimsel çalışmalar için yurtdışına gidin ama orada kalmayın. Sizi yetiştiren, sizi siz yapan kendi ülkenize dönün. Kendi Halkınıza sahip çıkın.” dedi.

PROF. DR. GÜMÜRDÜLÜ“TOPLUMUN ÇOK BÜYÜK KISMI HEKİMLERİ GERÇEKTEN SEVİYOR”

Hekimliğin çok kıymetli bir meslek olduğunu ifade eden Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü, 14 Mart Haftasında böyle bir kahvaltı düzenleyerek kendilerini intörn hekimlerle bir araya getirdiği için Başkan Uzm. Dr. Selahattin Menteş ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederek “Sosyal medyadan dolayı şiddet olayları öne çıkıyor ama toplumun çok büyük kısmı hekimleri gerçekten seviyor. İnsanlar bize hayatını emanet ediyor. Bizlerin öncelikli amacı toplum sağlığını korumaktır.” diye konuştu.

UZM. DR. CANATAROĞLU, “21 MAYIS’TA KEBAP PARTİMİZE BEKLİYORUZ”

Pandemiye rağmen İntörn Hekimlerin çok iyi yetiştiğini belirten ÇÜ Mezunlar Derneği Başkanı Uzm. Dr. Hatice Canataroğlu, “Mezunlar Derneği olarak birinci sınıftan son sınıfa, mezun oluşunuzdan kırkıncı yılınıza kadar hep yanınızdayız, yanınızda olmak istiyoruz. 21 Mayıs’ta kampüsümüzde kebap partimiz var. Hepinizi bu etkinliğimizde görmek istiyoruz. Bugüne emeği geçen Tabip Odamıza ve dekanlığımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. İntörn Hekimlerle toplu fotoğraf çekimi ile an ölümsüzleştirildi.