Sertifika dağıtım töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, eğitimin üst seviyeye çıkarılması için çaba gösterdiklerini, sağlığın da özveri istediğini, çalışanlarının da de, bu özveriyi gösterdiklerini söyledi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Nemci Yaşar da eğitimin her gittiği yerde toplumu mutlu ettiğini, eğitimciler olarak üzerlerine düşen görevi her ortamda yerine getirmeye hazır olduklarını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Bölge Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi´nde (Hekimevi) 18 sağlık çalışanına 5 gün süreyle iletişim, yetişkin eğitimi, problem çözme, öğretim yöntem ve teknikleri, sınıf, düşünce yönetimi, sunum yöntemleri, beslenme ve halk sağlığı konularında bilgiler verildi.

Toplum Sağlığı Merkezi Eğitimcilerine Formasyon Eğitiminde Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Şükran Kılbaş Köktaş, Yard. Doç.Dr. Mehmet Karakuş, Yard. Doç. Dr. M. Oğuz Kutlu, Yard. Doç. Dr. Ahmet Doğanay, Yar. Doç. Dr. Hasan Bedir, Sağlık Müdürlüğünden Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nureddin Özdener, Hemşire Nesrin Yücel, Diyetisyen Serpil Demiray ve Tıbbi Teknolog Türkan Batur görev aldı.

Sağlık çalışanlarına sertifikaları Ç.Ü. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet. Necmi Yaşar, Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Müdür Yardımcısı Dr. Turgut Arpacı ve eğitmenler tarafından törenle verildi.