Nükleer Tıp Polikliniği 2010 Yılında Hizmete Girdi

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2010 yılından bu yana Nükleer Tıp Bölümü’nde, ‘radyasyon’ birçok hastalık için şifa kaynağına dönüşüyor. Bölümde nükleer tıp teknolojileriyle onlarca hastalık teşhis edilirken, radyoaktif maddelerle bazı kanser türleri yüksek başarı oranlarıyla tedavi ediliyor. İdari Sorumlu Nükleer Tıp Uzmanı Dr. İhsan Sabri Öztürk yönetimindeki bölümde toplam 8 nükleer tıp uzmanı hekim, 8 hemşire, 2 sağlık fizikçisi ve 1 radyoloji teknisyeni çalışıyor. Yılda 3.300’den fazla kişiye tedavi, 21.000’e yakın kişiye ise teşhis hizmetinin sunulduğu bölüm, 8 yatak kapasitesiyle faaliyet gösteriyor.

GELİŞMİŞ GÖRÜNTÜLEME TEKNOLOJİLERİ

Amacına uygun olarak tasarlanmış ve konforlu ortamıyla dikkat çeken Adana Şehir Hastanesi Nükleer Tıp Bölümü’nde kalpten akciğere, karaciğerden kemik ve böbreğe kadar geniş bir alanda teşhis için SPECT/CT, SPECT ve PET/CT cihazları kullanılıyor. Bölümdeki en önemli teknolojiler arasında yer alan SPECT/CT ve PET/CT cihazlarıyla aynı anda sintigrafi ve tomografi çekimi ile hibrit görüntüleme yapılıyor. Bunların birleştirilmesiyle hastalıklar teşhis ediliyor. Bölümde tiroid kanseri, prostat kanseri, hipertiroidi (zehirli guatr) ve nöroendokrin tümör grubu hastalıklarının tedavisi ise radyoaktif maddelerle yapılıyor.

ÖZEL DONANIMLI ODALAR

Nükleer Tıp Bölümü İdari Sorumlusu Uzm. Dr. İhsan Sabri Öztürk, uyguladıkları tedavilerle özellikle tiroit kanserinde ve prostat kanseri kemik metastazlarında yüksek oranda başarı elde edildiğini söyledi. Yılda ortalama 300 hastaya yatarak ve 3.000 hastaya da poliklinik hizmeti verildiğini kaydeden Uzm. Dr. İhsan Sabri Öztürk, “Yatarak tedavi gören hastalarımız ortalama 2 gün hastanemizde kalıyor. Yatarak tedaviler, bu amaçla hazırlanmış, konforlu ve özel donanımlı odalarda uygulanıyor” dedi.

YURT DIŞINDAN DA HASTA GELİYOR

Uzm. Dr. Öztürk, bölümdeki görüntüleme teknolojilerinin 2021 yılında 20.750 hasta için teşhis amacıyla kullanıldığını kaydetti.  Uzm. Dr. Öztürk, Adana’nın yanı sıra Mersin, Osmaniye, Niğde, Hatay ve Kahramanmaraş’tan da hastalara hizmet verdiklerini, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yurt dışından da hastaların tedavi için geldiğini söyledi.