Sağlıkçı Birliği Sendikası, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mali ve özlük haklarını savunmak için Genel Başkan Ahmet Esmer'in liderliğinde kuruldu. 

Bugüne kadar yüzlerce hak ve mücadele etkinliği düzenleyen Sendika tüzel kimliği ile SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET CAMİASINI TEMSİL ETMEK ve bu koldaki temsiliyet sorununu çözmek için çalışacak.
Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarını ayrıştırmadan birlik ideolojisiyle, çözülmesi gereken tüm problemlerin kazanımlarına talip olacaklarının vurgulandığı "Sağlıkçı Birliği Sendikası" açıklamasında hedefler şu şekilde  aktarıldı:

"Sağlık ve Sosyal hizmet camiasını tek çatı altında birleştirip tüm personellerin özlük, mali, sosyal haklarını ve istihdamlarını standartların üzerine çıkartmak ve bu camiayı örnek alınacak düzeye ulaştırmak. Amaçlarımızı gerçekleştirme yolunda tüm üyelerimiz ile birlik ve dayanışma içinde olup Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çıkarlarına aykırı eylemler yapmadan işleyişimizi sağlık ve sosyal hizmet çalışanları lehine yürütmek."