AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette Adana’nın mevcut durumu, ekonomisi, ticareti, kültürü, geleceği konuşuldu, Adana istişaresi yapıldı. “Dünya kenti” söylemi ve hedefiyle çalışan Çukurova GİAD’ın yaptığı ve önümüzdeki süreçte yapacağı proje ve programlar hakkında bilgi veren Başkan Ömer Faruk Sakarya, “Ankara’da yoğun çalışma temposunda zamanını ayırıp, Adana’yı konuşma fırsatı veren Ömer Çelik bakanımızın kentimize katkıları büyüktür.

Çukurova GİAD olarak Türkiye’nin geleceği, İstanbul’a alternatif Çukurova metropolünün başkenti gösterdiğimiz ‘Dünya kenti’ Adana’yı Ankara’da bakanımızla birlikte konuşup, değerlendirmekten büyük mutluluk duydum. Kendilerinin vizyoner bakışı ve çok değerli fikirleri projelerimize ve programlarımıza da ışık tutacaktır. Sayın bakanımıza misafirperverliği için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ayhan Barut'tan Meclis'te Tasarruf Tepkisi Ayhan Barut'tan Meclis'te Tasarruf Tepkisi

Çukurova GİAD’ın Adana için gerçekleştirdiği projelerin büyük önemi olduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, hükümet olarak Adana’da önemli projelere imza attıklarını dile getirdi. Adana’nın gelecekte üretimin üssü olması için kamu yatırımlarına önem verdiklerini vurgulayan Çelik, Adana’nın doğu Akdeniz’in en büyük lojistik üssü olacağını, Yumurtalık Enerji İhtisas Bölgesi’ndeki yatırımların Adana’nın geleceğine yön vereceğini, Türkiye Yüzyılında Adana’nın parlayan yıldız olacağını kaydetti.