Farklı dinden, mezhepten ve meslekten insanların tek bir amaç için bir araya geldiği konserin son bölümünde Adana Valisi İlhan Atış; koroya korist olarak katıldı ve “Memleketim” şarkısını seslendirdi. Atış’a koroda Acıbadem Adana Hastanesi Direktörü Hüseyin Çelik ve Lions Kulüplerin temsilcileri de eşlik etti.

Yaz ayları geliyor Adana şenleniyor… Birbiri ardına düzenlenen etkinlikler ve konserler kente ayrı bir renk katıyor. 15 Nisan 2010 tarihinde Adana’da Medeniyetler Korosu rüzgarı esti. Adana ve Hatay’daki Lions kulüplerinin organizasyonuyla Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nden konser veren Medeniyetler Korosu’nun sponsorluğunu Acıbadem Adana Hastanesi üstlendi.

Konserde, 120 kişilik olan ve aralarında Hatay'da yaşayan tüm din ve mezheplerden kişilerin bulunduğu koro, çeşitli dillerde, dostluk ve kardeşlik temalı şarkılar/ilahiler seslendirdi. Katılımın yüksek olduğu konserin en dikkat çeken yönü ise, Adana Valisi İlhan Atış ve konserin sponsor ve organizatörlerinin koro üyeleriyle şarkılara eşlik etmesiydi. Adana Valisi İlhan Atış, Lions Kulüplerinin Temsilcileri ve Acıbadem Adana Hastanesi Direktörü Hüseyin Çelik koro ile birlikte “Bir başkadır benim memleketim” şarkısına eşlik ederken izleyiciler coşku ile şarkıya katıldı.

ÇELİK: “ SANATA KATKIMIZ SÜRECEK…”

Konuyla ilgili açıklama yapan Hüseyin Çelik, Acıbadem Adana Hastanesi’nin sağlık alanındaki çalışmalarının yanı sıra, kentin kültürel ve sosyal açıdan gelişmesini sağlayacak bir çok etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Çelik, “ biz biliyoruz ki, şehirlerin markalaşmasının ayaklarının birini sanatsal etkinlikler oluşturuyor. Acıbadem Adana Hastanesi olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu tür etkinliklere sponsorluklarımız sürecek. İdil Biret, Senfoniler ve İlahiler, Medeniyetler Korosu ve Tabip Odası konserlerindeki sponsorluğumuz bizim sanata yaklaşımımızın en güzel örnekleri ” dedi.