Eş zamanlı olarak 2 ülkede, 13 merkezde gerçekleştirilecek ve 5 gün sürecek etkinliklere 17´si yabancı 113 sanatçının katılacağı açıklandı.

Adana Kültür Sanat Merkezi´nde düzenlenen basın toplantısında konuşan UÇSG Genel Koordinatörü Çetin Yiğenoğlu, tarihi ve coğrafi anlamda önemli bir merkez olan Çukurova´nın 5 gün boyunca birçok sanat etkinliğine ev sahipliği yapacağını söyledi.

Etkinliklerde ´Dilim zenginliğimdir´ temasının işlendiğini ve böylece Türkçe´nin doğru kullanılmasına dikkat çekileceğini anlatan Yiğenoğlu, "Lazkiye´de başlayan sanat günleri 10 nisanda Mersin´de tamamlanacak. 116 etkinliğin gerçekleştirileceği sanat günlerinde Türkçe´nin doğru kullanımına dikkat çekilmesi amacıyla konferanslar düzenlenecek. 6 nisanda bölgemizde de karikatür, fotoğraf ve resim sergileriyle etkinliklerin açılışı yapılmış olacak" dedi.

Yiğenoğlu, barışı temsil eden Çukurova Ödülü´nün de bu yıl araştırmacı, yazar, biyograf Taha Toros´a verileceğini kaydetti.

´Yerelden ulusala, ulusaldan evrensele´ sloganıyla yola çıkıldığını belirten Yiğenoğlu, bu yıl 2 olan ülke sayısının önümüzdeki yıl 7´ye çıkacağını kaydetti. Etkinliklerin sonunda hemen gelecek yılın programını yapmaya başlayacaklarını anlatan Yiğenoğlu şöyle konuştu: "Gelecek yıl düzenleyeceğimiz 5. UÇSG´nin Doğu Akdeniz´de Türkiye ile birlikte 7 ülkede düzenlenmesi için girişimlere başlandı. Bu durum hepimize ayrı bir heyecan verdi. Bölge halkının sanata doyacağı 5 gün boyunca tüm sanatseverleri
etkinliklerimize çağırıyoruz."

Toplantıya katılan Koza A.Ş. Genel Müdürü Ozan Aksu da 5 gün boyunca çeşitli sanat kuruluşlarının biraraya gelerek çok sayıda etkinlik gerçekleştirileceğini vurgulayarak, etkinlikler kapsamında Adana´nın sanatsal anlamda ulusal boyutta adını duyuracağını ve Koza A.Ş. olarak etkinliklere destek vermekten onur duyduklarını söyledi.

Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Duru Çiftçi ise yerel değerlerin evrensel boyuta taşınmasının mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Çukurova bölgesindeki kentler bu tür etkinliklerde birlikte hareket edince özel bir güç oluşturuyor. Sanat günlerinin şimdiye kadar olduğu gibi başarıyla tamamlanacağına inanıyorum. Çukurova Ödülü´nün Taha Toros´a verilmesi de ayrıca beni çok mutlu etti. Tırnaklarıyla kazıyarak, büyük çabalar harcayarak sanat günlerini bu mevkie getiren sayın Yiğenoğlu´na teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Yazarlar Sendikası ile Arap Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliği´nin katkılarıyla düzenlenen sanat günlerinin girişim destekçileri Koza A.Ş., Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası. Sanat günlerinin katılımcı kuruluşları arasında Adana Barosu, Adana Kültür Sanat Derneği, Adana Tabip Odası, Adana Ziraat Mühendisleri Odası, AALEN Antakya Kültür Derneği, Aratos Dergisi, Ayna İskkenderun Kültür Sanat Derneği, Çukurova Öğretim Elemanları Derneği, Eğitim İş Adana Şubesi, Ferda Kitabevi, Gaziantep ÇYDD, Harbiye Kültür Sanat Derneği, İçel Sanat Kulübü, Karayazı Dergisi, Kozvak Set Sanat Galerisi bulunurken ayrıca Ayhan Kara, Antakya Gazetesi Verda, Begonvil Restorant, Cumhuriyet Gazetesi, Güzelyalı Kebap, Saklı Ev, Silsan ve Ortadoğu Hastanesi etkinliklere hizmet katkısında bulundu.

Etkinlikler Adana, Kozan, Ceyhan, Mersin, Silifke, Tarsus, Taşuçu, Osmaniye, Antakya, İskenderun, Harbiye, Gaziantep ve Lazkiye´de yapılacak.