'Yerelden Ulusala, Ulusaldan Evrensele... Dilim Zenginliğimdir' sloganıyla bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen ve proje destekçiliğini Koza A.Ş., Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın yaptığı; Türkiye Yazarlar Sendikası ile Arap Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliği'nin katkılarıyla Türkiye ve Suriye'de eş zamanlı 13 merkezde gerçekleştirilecek olan 4. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri (UÇSG) kapsamında sanatseverler için gazete ve kitap hazırlandı.

 Her yıl gerçekleştirilen etkinlik ve katılımcı sanatçıların sayısı bakımından giderek güçlenen ve yoluna büyüyerek devam eden Sanat Günleri kapsamında etkinliklerle aynı adı taşıyan gazetenin yanı sıra Çukurova Ödülü'nün verileceği araştırmacı, yazar, biyograf Taha Toros'un yaşamını, eserlerini konu alan kitap bastırıldı.

UÇSG Genel Koordinatörü Çetin Yiğenoğlu, "Sanat günleri kapsamında tüm etkinliklerle ilgili bilginin ve katılımcı birçok sanatçının yazılarının yer aldığı etkinliklerle aynı adı taşıyan gazetemizi iki yıldır sanatseverlere sunuyoruz. UÇSG kapsamında ücretsiz dağıtılan gazete büyük beğeni topluyor. Bu yıl ikincisi verilecek 'Çukuorva Ödülü'nün verileceği araştırmacı, yazar, biyograf Taha Toros'u konu alan bir de kitap hazırladık. Etkinlikler kapsamında ikinci kez yayınladığımız bu kitap geleneğini her yıl ödül alan sanatçılarımız adına birer kitap hazırlayarak sürdürmeyi amaçlıyoruz. İlk kitabı da geçen yıl ödülü alan Nihat Ziyalan için hazırlamıştık” dedi.

Türkiye Yazarlar Sendikası ile Arap Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliği'nin katkılarıyla Türkiye ve Suriye'de eş zamanlı 13 merkezde gerçekleştirilecek etkinliklere 17'si yabancı 112 yazar, şair, ressam, müzisyen, fotoğrafçı ve akademisyen katılacak. 116 etkinliğin gerçekleştirileceği 5 günde Adana, Kozan, Ceyhan, Mersin, Silifke, Tarsus, Taşuçu, Osmaniye, Antakya, İskenderun, Harbiye, Gaziantep ve Lazkiye'deki vatandaşlar sanata doyacak.