Sarıçam Belediyesi hizmet binası için Aralık 2012’de başlayan ihale süreci karşılıklı imzaların atılması ile neticelindi. Sarıçam Belediyesinde yapılan imza protokolünde belediye adına Başkan Ahmet Zenbilci, yüklenici firma adına da Mahmut Güngör sözleşmeye imza attılar. Başkan Ahmet Zenbilci, bugün yüklenici firma ile imzalanan sözleşme ile binanın yapımına start verdiklerini belirterek, “Bu bina inşaatı 7 ay gibi kısa süre içinde yapılacak ve Sarıçam hizmet binasına kavuşacak. Tüm Sarıçamlılara ve Sarıçama hayırlı olsun.” Dedi.

Yüklenici firmanın sahibi Mahmut Güngör ise sözleşmenin şartlarını yerine getirerek hizmet binasının inşaatını zamanında tamamlayarak teslim edeceklerini kaydetti.
bugün yapılan protokol ile yapımına başlanacak olan hizmet binası  33 dönüm arsa üzerine 10 bin 600 metrekare kapalı alana sahip olacak. Hizmet binasının projesi geleneksel Türk mimari tarzında tasarlandı. Yönetim salonları, meclis salonu, toplantı salonu ve nikah salonunun bulunacağı bina 5 kat olarak inşa ediliyor.

2 yıllık süreç tatlı sonla noktalandı

Yaklaşık iki yıl önce başlatılan proje çalışmasının ardından Ekim 2012 belediye meclisinde Başkan Ahmet Zenbilci, hizmet binasının yapımı için kredi kullanma yetkisini aldı. Ardından ihale aşamasına geçildi.

25 Aralık'ta yapılan ihaleyi Pekgün İnşaat Turizm Temizlik Hizmetleri Taşımacılık Gıda Tarım ve Petrol Ürünleri Sanayi Limited Şirketi kazanmıştı. 5 şubat 2013’de başlaması planlanan hizmet binası inşaatı ihaleye katılan firmalardan birisinin Kamu İhale Kurumuna (KİK) itirazı sonucunda süreç iki ay uzamıştı. 3 Nisan 2013’de KİK ilgili itirazı inceleyerek itiraza yer olmadığını belirterek ihaleyi onayladı.