Adana Büyükbaş ve Küçükbaş Kurbanlık Fiyat Tespit Komisyonu’nun gerçekleştirdiği toplantı sonrası, 2025 yılı için kurbanlık hayvanların kilogram başına satış fiyatları belirlendi.
Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Saruhan Yağmur’un başkanlığında toplanan komisyon; hayvan yetiştiricileri, kasap temsilcileri ve yerel yönetim yetkililerinin katılımıyla fiyatları karara bağladı. Alınan karara göre, küçükbaş koyun ve keçi için kilogram fiyatı 300 lira olarak belirlenirken, büyükbaş tosunun kilogramı 310 lira, düvenin kilogramı ise 280 lira olarak açıklandı.
FİYATLAR EL YAKACAK
Küçükbaş hayvan kesimi bin 500 lira olarak belirlenirken, büyükbaş hayvanlar için kesim bedeli (hayvanın 4 parçaya ayrılması koşuluyla) 8 bin lira oldu. Bunun yanı sıra, kurban etlerinin kıyma haline getirilmesi hizmeti kilogram başına 20 liradan sunulacak.