BAŞKAN KOCAİSPİR İŞÇİLERE MORAL VERİYOR, PEKİ  GENÇLERE?

Geçtiğimiz günlerde işçilerle moral olsun diye langırt oynamasıyla gündeme gelen Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir Güzelevler spor kulübünün Türkiye Çapında derece almış oyuncularının antrenman yapacağı tesisinin olmamasını fazla dert etmiyor. 

KOCAİSPİR ŞİMDİLİK TAZİYE EVİNDE ANTRENMANA İZİN VERDİ

Başarılı sporcuları desteklemek için spor tesisi yapma konusunda yetersiz kalan Yüreğir Belediyesi, şimdilik sadece Başkan Fatih Mehmet Kocaispir izni ile Taziye evinde antrenman yapabiliyor.

Sayın Kocaispir, Langırt Oynamayı Bırak, Şu Gençlerin Haline Bak!

Güzelevler Taziye Evi’nde çocuklara spor yaptıran Hasan Yeşil; destek görememekten şikayetçi. Ailelerin özverisi ve sporcuların gayreti ile kurulduğu günden bu yana geçen 3 yılda bir çok başarıya imza atan sporcularıyla gurur duyuyor.

Genç ve yetenekli çocukları Türk sporuna kazandırmak için kolları sıvayan Kung Fu Antrenörü Hasan Yeşil; başta kendi evladı Asya Yeşil olmak üzere bir çok gelecek vaat eden sporcunun eğitimi için çaba gösteriyor. Asya Yeşil 20/24 Mayıs 2023’de Düzce’de 40 kiloda Türkiye Şampiyonluğu’na imza attı.

ÇELİK GİBİ!

Çelik ailesi de spora gönül veren bir aile. 9 yaşındaki Tuana ile 13 yaşındaki Furkan Wushu Kung Fu yapıyor. Her iki sporcu da gelecek vaad ediyor. Ekonomik yetersizlikler içerisinde ve gerekli desteği görememelerine rağmen her iki sporcu da 3 yıllık süreç içerisinde bir çok derece yapmış durumda.

Son olarak 20-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından Düzce’de düzenlenen Budokaido Kumite ve Kata dallarında gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası’nda Güzelevler Yeşil Spor Kulübü sporcusu 25 kiloda Tuana Çelik Üçüncü olurken, 40 kiloda Asya Yeşil ikinci oldu.

28 Ağustos/1 Eylül 2021’de Sakarya’da düzenlenen şampiyonada kürsünün en üst basamağına çıkan ve Türkiye Birincisi olan Furkan Çelik; 12/16 Mart 2022’de yine Sakarya’da bu kez Türkiye 3.sü oldu.

DESTEK BEKLİYORLAR

Güzelevler Yeşil Spor Kulübü sporcuları yetkililerden destek bekliyor. Başta spor malzemeleri ve düzenlenen şampiyonalar için ulaşım desteği de bekleyen sporcular, teşvik görememekten şikayetçi.

Gençlerin sokaklardan kurtarılması, spora yönelmesi için çaba harcayan Antrenör Hasan Yeşil; küçük yaşta bu spora gönül veren sporcuların ilerleyen süreçte ilgisizlik ve maddi yetersizlik yüzünden spordan koptuklarını belirterek, “Hedefimiz Wushu Kung Fu’da Adana’yı daha ileri bir düzeye taşımak. Genç ve yetenekli sporcuları eğiterek, Adana’nın sesini duyurmak ve sporcularımızı milli forma ile buluşturmak. Bunun için imkansızlıklara rağmen büyük bir özveriyle çalışıyoruz. İlgililerden destek göremiyoruz. Bu çocuklar hevesli, ilgibekliyor. Yeterli ilgi göremediklerinde de hevesleri kırılıyor. Yetkililerden daha iyi şartlarda spor yapabilmemiz için destek ve ilgi bekliyoruz” diye konuştu.