Sertleştirici Jel Hakkında Her Şey Ve Mutluluk Çubuğu İle Kalıcı Çözüm
Ereksiyon sorunu olan erkekler bu sorunu gidermek için çözümler aramaktadır. Sertleştirici jel gibi birçok farklı ürünler satılmaktadır. Fakat bu ürünler kullanılmadan önce dikkatli olunması gerekmektedir. Ereksiyon olmaya yardımcı olan bu ilaçlar tıbbi olarak kanıtlanmamıştır. Bundan dolayı zararları olabilmektedir.

Bu jeller penis üzerine sürülmektedir. Bu jeller hakkında bilimsel çalışmalar da bulunmaktadır fakat etkinliği henüz bilinmemektedir. Avrupa Üroloji Derneği’nin hazırladığı rehber içerisinde bu sertleştirici jeller bulunmamaktadır. Sertleşme sorununda ilaç tedavisi en çok önerilmektedir. Bu ilaçlar penisin kan akışına yardımcı olmaktadır.


sertlesme-sorunu-nasil-giderilir-3-1Sertleştirici Jel Zararlı mıdır?
Teknolojinin gelişmesi ile birçok farklı ilaç piyasada bulunmaktadır. Penis sertleştirici ya da büyütücü özelliği olan jeller de satılmaktadır. Bu jellerin etkisi doğrulanmadığından dolayı ne gibi yan etkileri olacağı bilinmemektedir. Hatta bu jeli kullanan kişilerde alerji olabilme ihtimali bulunmaktadır. Bunun yanında kaşıntı, yanma, ağrı gibi yan etkiler de olabilmektedir. Üroloji doktorundan bu sertleştirici jeller hakkında bilgiler alınmalıdır ve ona göre kullanılması gerekmektedir. Etkisi ve zararları hakkında kesin bilgiler olmadığından dolayı Avrupa Üroloji Derneği bu tedaviyi önermemektedir. Sertleşme sorununda olan tedavi yöntemleri mutluluk çubuğu dışında olan yöntemler kalıcı değildir. Bundan dolayı çok uzun yıllardır bu protezler sertleşme probleminde güven ile kullanılmaktadır.

Mutluk Çubuğu ile Kalıcı Çözüm Mümkün müdür?

Mutluluk çubukları uzun yıllardır vardır ve kullanılmaktadır. Gelişe teknoloji ile de daha da güvenilir bir hale gelmiştir. Cerrahi bir operasyon gerektirdiğinden dolayı hastalar bu yöntemi çok tercih etmemektedir. Fakat kullanılan diğer tedaviler kalıcı çözümler vermemektedir. Her 40 yaşının üstünde olan erkeklerde sertleşme sorunu olabilmektedir. Bu sorunun birçok nedeni olabilir. Bundan dolayı üroloji hekimine gözükmek gerekmektedir. Üroloji hekimi en uygun olan tedavi yöntemini hastaya söyleyecektir.
Penil protezler oldukça etkilidir ve kalıcı bir çözüm sunmaktadır. Penil proteze sahip olan kişiler oldukça memnundur. Kişiye en uygun olan penil protez seçilir ve ufak bir cerrahi operasyon ile uygulanır. Bazı durumlarda hastaların vücutları bu protezi kabul etmeyebilmektedir. Böyle durumlarda protez çıkartılabilmektedir.

sertlesme-sorunu-nasil-giderilir-1

Krem ve Spreyler Sertleşme Sorununa Çözüm mü?
Çok uzun zamanlardan beri insanlar sertleşme sorununa tedavi aramaktadır. Bundan dolayı birçok ilaçlar, kremler, ameliyatlar ortaya çıkmıştır. Satılan jel, krem, sprey gibi ürünlerin etkisi bulunmamaktadır. Eski zamanlarda yapılan çalışmalarda bir kremin penis üstüne sürülerek sertleşmesine yardımcı olacağı iddia edilse de bu sonuçlar ortaya çıkmamıştır. Birçok firma bu ilaçlar için çalışmalara devam etmektedir. Fakat FDA tarafından herhangi bir onaylanan krem veya jel bulunmamaktadır.