Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, AKP iktidarının 20 yıldır almadığı kararları şimdilerde aceleye getirmeye çalıştığını söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda ekonomiyi ilgilendiren ‘Torba Kanun’ görüşmelerinde partisi adına konuşan Dr. Şevkin, “İşçinin, emekçinin hakkını vermeyen hükümetin saraya günlük 10 milyon lira harcayabildiğini kaydetti.
Dr. Şevkin, “Siz saraya günlük 10 milyon lira harcayıp ve gelecek için 18 milyonu öngörürken uçaklarınızdan, marka çantalarınızdan, koruma ordunuzdan vazgeçmezken sarayın ışıklarını kısıp tasarrufa gitmeyi aklınızdan dahi geçirmezken vatandaşa duşta dört dakika kalmasını, saçını havluyla kurutmasını önerdiniz. "Porsiyonları küçültün" dediniz, "Kışın fırın kapağını açık bırakın ki ortam ısınsın" gibi absürt öneriler sundunuz” diye konuştu.

“İKTİDARIN PEMBE BOYACISI TÜİK”

İktidarın pembe boyacısı Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), enflasyonu düşük gösterme çabasına tepki gösteren Dr. Şevkin, şunları söyledi:
"Alışverişe karnınız tok çıkın", "Çocuklarınızı beraber götürmeyin" dediniz. Ya, Allah'tan korkun, zaten çocuklarını götüremiyorlar, bir şey ister diye insanlar çocuklarını alışverişte yanında götüremiyorlar. "Vatandaşın midesine kuru ekmek dahi giremiyor." diyen bir milletvekilimize AKP'li bir vekil ne yazık ki "Olsun, en azından kuru ekmek buluyorlarsa karınları tok" dedi ve bu hafızalardan silinmedi.
Tabii, iktidarın pembe boyacısı TÜİK de ne yaptı? Enflasyonu yüzde 83,45 gösterdi. Allah aşkına, siz inanıyor musunuz arkadaşlar? Çarşıya pazara çıktığınızda gerçekten enflasyonu yüzde 83,45 olarak mı görüyorsunuz? Peki, o zaman soru şu arkadaşlar: Elektriğe niçin yüzde 186 zam yaptınız? Doğal gaza niçin yüzde 164 zam yaptınız? Bazı yerlerde doğal gazda yüzde 200'e varan zam oranları görüyoruz. Ülkemizde sözüm ona KYK borçlarını, KYK'nin faizini sildiniz ama çocuklarımız geçen yıl banklarda yatıp yurt bulamazken New York'un en büyük, en önemli finans merkezinde -Manhattan'da- Türkevi adında bir yer yaptınız, yurt binasına tam 1,5 milyar lira ödediniz arkadaşlar. Yine, F-35 projesi için 1,25 milyar dolar harcadınız, S-400'ler için 2,5 milyar harcadınız; hiçbirinin akıbeti belli değil. Şimdi, buralara ödenen paralarla, banklarda yatan ve yurt bulamayan bu çocuklara hem burs hem yurt olanağı sağlayamaz mıydınız? Çiftçinin borcunu silemez miydiniz? Buradan soruyoruz: "Kur korumalı mevduat yoksul vatandaşa ne gibi bir fayda getirdi arkadaşlar? Geçen yıl başında 7 lira olan dolar 18 liraya çıktı; yine, 7 lira olan mazot 28 liralara çıktı. Kur korumalı mevduatın vatandaşa ne gibi bir faydası oldu, Allah'tan korkun" diyoruz.

EYT, TAŞERON, SÖZLEŞMELİ, PİKTES, ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER VE MÜHENDİSLERİN SORUNLARINI ANLATTI

Meclis kürsüsünde sorunlar yumağının altında ezilen vatandaşların serzenişlerini de dile getiren Dr. Şevkin, hükümete seslenerek: “İntibak yasasını neden çıkarmadınız? EYT'lileri her seçim meydanında kandırırken bugüne kadar yasayı neden çıkarmadınız? Taşeronda binlerce işçiyi, sözleşmelileri, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) öğretmenleri, atanamayan öğretmenleri, mühendisleri, esnafı, çiftçiyi niçin rahata kavuşturmadınız? Özgürlüklere neden müsaade etmiyorsunuz? Farklı hiçbir sese neden hiç tahammülünüz yok?” sorularını yöneltti.
Dr. Şevkin, sözlerini, “Ama hiç merak etmeyin, raf ömrünüz çoktan doldu, vatandaş sizi sandıkta tedavülden kaldıracaktır” şeklinde tamamladı.