Başkan Tekin’in ardından meclis gündem dışı konuşmalarla başladı. İlk sözü CHP adına Grup Başkanvekili Hüseyin Tarkan aldı. Tarkan yaptığı konuşmada, yeni atanan Belediye Başkan Yardımcılarını kutladı. Tarkan ayrıca hükümetin aldığı “uyutma yasası”na tepki göstererek hayvanseverlerin hükümetten beklediği adımın bu olmadığına dikkat çekti.

Seyhan Belediye Meclis Üyeleri gündemdeki maddeleri görüştü

MECLİS ÜYELERİ GÜNDEM DIŞI SÖZ ALDI

Oya Tekin'den Sokak Hayvanları Yasası Açıklaması Oya Tekin'den Sokak Hayvanları Yasası Açıklaması

DEM Parti adına söz alan Aydın Varol da Hakkari Belediye Başkanının görevden el çektirilerek gözaltına alınmasını ve kayyum atamasını eleştirdi. Varol, karara tepki göstererek, kararın hukuk dışı alındığını ileri sürdü ve bu karardan vazgeçilmesini istedi.  Varol’un ardından söz alan AK Partili Hasan Hüseyin Kuşçu, yeni atanan belediye başkanlarını tebrik ettiği konuşmasını 19 Mayıs’ı kutlayarak noktaladı.

MHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Şehmus Uçar

UÇAR’DAN BAŞKAN TEKİN’E ELEŞTİRİ

MHP’li Meclis Üyesi Şehmus Uçar ise sözlerine İsrail’in Filistin halkını katletmesine tepki göstererek başladı. Hayvanları “uyutma yasası” hakkındda da görüşünü aktaran Uçar, her canlının yaşam hakkı olduğunu vurgulayarak, Seyhan Belediyesi’nin  yeteri kadar hayvan barınağı yapmadığını ileri sürdü. Meclis Üyesi Uçar, Başkan Oya Tekin’in Pınarbaşı’na gitmesini eleştirerek “Meclis oturumlarına katılmıyor ama Pınarbaşı’na gidiyor” dedi. Şehmus Uçar ayrıca Başkan Tekin’e “2 ay boyunca ne yaptı” ve “Belediyenin borcu ne kadar” sorularını yöneltti.

BAŞKAN OYA TEKİN "MECLİS KÜRSÜSÜNDE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNUYORUM"

Başkan Oya Tekin Belediye meclisinde, kanun çerçevesinde ifade özgürlüğünü savunduğunu belirtti. Eleştirilere saygı duyduğunu kaydeden Başkan Tekin, kendisine yönetilen Pınarbaşı sorusuna “Oraya Türkiye’deki demokrasi ve eşitlik mücadelesi içerisinde olmak için gittim” diye yanıt verirken, kendisini “meclise gelmiyor” diye eleştiren Şehmus Uçar’a “Bir araya gelebilmek için komisyonlarda çalışmaların nasıl gittiğini ve çalışmalar ile ilgili bir araya gelirsek daha fazla görüşebileceğimizi daha önce söylemiştim. Eğer komisyonlar ve çalışmalar ile ilgili bana bilgi vermek isterseniz veya görüş almak isterseniz istediğiniz zaman bir araya gelebiliriz” dedi.

Başkan Oya Tekin meclis toplantısı sırasında eleştirilere yanıt verdi.

Başkan Tekin ayrıca belediyenin geçmiş borçlarına yönelik yaptığı açıklamada, “Bu dönem sizin 3. dönem meclis üyeliğiniz.  Bu görevi etkin olarak yapan biri olarak aslında bu sorunun cevabını halihazırda bildiğinizi düşünüyorum” diye konuştu.

HALİL ÇAĞDAŞ KAYA'DAN "ÇEVRE GÜNÜ" DUYARLILIĞI

Son olarak gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Halil Çağdaş Kaya, 5 Haziran Dünya Günü’nü kutladı. Kaya, gelecek nesillere temiz hava, su ve yaşanabilir bir dünya bırakmak sorumluluğu ile belediye olarak atılabilecek adımlara değindi.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündeme geçildi. Belediye Meclis Üyeleri Güngör Geçer, Murat Karatay ve Okay Sangün’ün belediye başkan yardımcıları olarak görevlendirilmesinden dolayı aylık ödenekleri kanunun belirtilen maddesine göre belirlendi.  Ardından meclis oturumu tamamlandı.

Editör: Murat BERHUN