Kaynak: Artı Haber Gazetesi

Mahalle sakinlerinin büyük tepkisine neden olan Akaryakıt istasyonundaki hormonlu yapı, 8 Ağustos 2021’de CİMER ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na şikayet edilmişti.  

Hormonlu yapının inşaatının durdurulmaması üzerine 15.08.2021’deki şikâyetin ardından Seyhan Belediye Başkanlığınca verilen cevapta, “ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede ruhsatsız ve kaçak olarak yapıldığı” tespiti iletildi.

Seyhan Belediyesi Kaçak Yapıyı Biliyor, Yıkmıyor? Acaba Neden?

Hormonlu Yapının Kaçak Olduğu Tespit Edildi

Başkan yardımcısı Leyla Tan imzalı cevapta ayrıca “İlgili ek bina ruhsatsız olup, gerekli incelemeler yapılacaktır.” denildi.

Ancak “Kaçak Yapı” tespitini yapan Seyhan Belediyesi kaçak ek yapı ve ruhsat ile ilgili olarak, proje tadilatı yapmaları için akaryakıt istasyonuna süre verildi. Belediye ayrıca yasal süreçlerin ardından İmar Kanunun 42. Maddesinin uygulanacağı (para cezası ve yıkım) ifade edildi.

Seyhan Belediyesi Kaçak Yapıyı Biliyor, Yıkmıyor? Acaba Neden?

”Kaçak Yapılarla Mücadele Kararlılığı Malumdur” Sözü Güldürdü!

Bahse konu şikayet nedeniyle Gazipaşa Mahallesi Sakinlerine verilen yanıtta, Seyhan Belediyesi daha önce kaçak yapılarla ilgili mücadelelerinin devam ettiğini şu açıklamayla ifade etmişti

”İnsanların sağlıklı, güven denetim içerisinde yaşayabilmelerinin yolu şehirlerde ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya izin verilmemesiyle mümkündür. Seyhan Belediyesinin bu konudaki kararlılığı herkesin malumudur. Bu nedenle bir kez daha hatırlatmakta fayda var ki, Seyhan’da hiç kimse yasal izinlerini almadan herhangi bir yapılaşmaya başlayamaz ve onaylanmış projenin dışında yapılaşmaya kesinlikle izin verilmeyecektir”

Tespitlere rağmen Akaryakıt istasyonunun kaçak yapısını yıkmayan Seyhan Belediyesinin bu açıklaması mahalle sakinlerini güldürdü.

Neden Kanun Uygulanmadı?

Çukurova’da Önemli Kararlar: "Kentsel Dönüşüm","Üretim" ve Soner Çetin? Çukurova’da Önemli Kararlar: "Kentsel Dönüşüm","Üretim" ve Soner Çetin?

Sonuç olarak Akaryakıt istasyonunun hormonlu binası halen kullanılıyor. Seyhan Belediyesi ise İmar Kanunun 42. Maddesindeki yıkım kararını uygulamadı. Böyle olunca Seyhan Belediyesinin Kaçak yapılarla mücadeledeki kararlılığının aslında büyük bir “Kararsızlık” içinde sürdüğü de ispatlanmış oldu.

Kaçak yapılarla samimiyetsiz mücadele eden Seyhan Belediyesinin kimin kaçak yapısını, hangi kritere göre yıkıp yıkmadığı büyük bir soru olarak karşımızda duruyor. Kaçak yapılarla mücadele konusunda çifte standart yaşayan Gazipaşa Mahallesi sakinlerinin kinaye yaparak başlıkta da geçen “Evet Orası Kaçak Yapı, Ama Hele Bir Sorun Neden Yıkmıyoruz?” sorusunun yanıtını, Seyhan Belediyesinden Halk adına beklediğimizi duyuruyoruz.

Kaynak Link: https://www.artihabergazetesi.com/bilge-baskan-hormonlu-binayi-gormuyor-8181-haberi