Deplasmanlı  Erkekler Hentbol Birinci lig A grubu’nda zirve mücadelesi veren Seyhan Belediyespor Kulübü, Hatay Büyükşehir Belediyespor’un milli oyuncusu İlkan Keleşoğlu’nu transfer ederek gücüne güç kattı.

FİLAZİ: BELEDİYE BAŞKANIMIZ DESTEĞİNİ ESİRGEMİYOR

Tek hedeflerinin Süper lige yükselmek olduğunu bunun içinde büyük bir özveride bulunduklarını belirten Seyhan Belediyespor Kulüp Başkanı Ümit Filazi, “ En büyük şansımız sporu seven ve branş ayrımı yapmaksızın bizlerden ve ilçemizde faaliyetlerini sürdüren spor kulüplerinden desteğini esirgemeyen Seyhan Belediye Başkanımız Akif Kemal Akay’dır. Hocalarımız ve sporcularımız adına başkanımıza  teşekkür ediyorum” dedi.

“SÜPER LİGE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

Süper lig hedefine emin adımlarla ilerlediklerini belirten Başkan Filazi, “ Teknik heyetimizin raporu doğrultusunda Hatay Büyükşehir Belediyespor  kulübü’nden milli oyuncu İlkan Keleşoğlu’nu kadromuza kazandırdık. Şampiyonluk yolunda katkı sağlayacağına inancımız yüksek. Hocalarımıza ve sporcularımıza  güveniyoruz. Önümüzdeki maçlardan başarılı sonuçlar ile ayrılıp sezon sonunda adımızı süper lige yazdırmaya kararlıyız” diye konuştu.

“ŞAMPİYONLUK YAŞAMAYA GELDİM”

Seyhan Belediyespor Kulübü’nün yeni transferi İlkay’da kendisine olan güveni boşa çıkartmayıp yeni takımında şampiyonluk yaşamak adına elinden geleni ortaya koyacağını söyledi.

adana-haberleri-yorum-e-yorum

Belediyeler Halka Daha Çok Hizmet Vermek İçin Mücadele Eder.

Seyhan Belediyespor Hentbol takımı Süper lig hedefliyormuş.

Başarılar Dileriz!

Ama; profesyonel bir yapı içerisinde mücadele veren Seyhan Belediyespor Hentbol takımı, halkın vergileriyle sağlanan paralarla subvanse ediliyor. Yani bu hedefe; devletin hizmet etmesi için Seyhan Belediyesine aktardığı paralarla ulaşılmak isteniyor.

Seyhan Belediyesi ve tüm Belediyeler amatör spor kulüplerine destek vermeli, Katkı sunmalı. İlçesindeki amatör takımların var olması için kaynak sağlamalıdır. Bunun yanında aslolan görevi, gençleri spora teşvik etmek, sporun kardeşlik ve yarışmacı ruhunu onlara yansıtacak hamleler yapmaktır. Spor kursları açmak, spor yapabilecekleri ortamlar hazırlamaktır. 

Bu kaynaklar, profesyonel liglerde yarışmacı kulüpler oluşturmak için kullanılamaz. Kullanılmamalı.  Seyhan Belediyespor'un profesyonel dallardaki takımlar Süper Lige çıkınca kaç kişinin hayat standardı "Süper" yükselecek?

Mesela; Seyhan Belediyespor futbol takımı galip geldiğindeki sevincini; Adana'da amatör spor kulübü takımına karşı yaşıyor.  Olacak iş midir? Bir Belediye devletten alınan kaynaklarla kurduğu futbol takımı, var olma savaşı veren ilçesindeki bir futbol takımını yeniyor ve buna "eşit şartlarda yarış" mı deniliyor? Yenilen hangi ilçenin takımının futbolcuları ve taraftarı yenen hangi ilçenin takımı? 

Tüm Belediyeler bu yanlış uygulamaya son vermelidir.

Bir Belediye, Amatör Spor Kulüplerini desteklemek yerine onlara rakip olacak hiç bir profesyonel takım kuramamalı. İl veya ilçelerindeki tüm dallardaki amatör kulüpler o Belediyenin takımlarıdır. Profesyonel Hentbol takımı da, insanların zor şartlarda yaşadığı, büyük acıların yaşandığı bir dönemde Süper lig mücadelesi veriyor olması en masum deyişle yazıktır, günahtır. 

Eğer başka amaç yoksa, yapılması gereken budur!

Murat Berhun

Sosyal Medya ve İletişim Uzmanı