Kaynk: 5ocakgazetesi.com

Belediye Başkanı Oya Tekin'in katılmadığı toplantıya 1. Başkanvekili Yasemen Çelik başkanlık yaptı. İlk oturum gündem dışı konuşmalarla başladı.

CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Tarkan 3 Fidanı Andı.

İlk sözü CHP adına Grup Başkanvekili Hüseyin Tarkan aldı. Tarkan yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı. Tarkan CHP olarak her zaman işçilerin yanında yer aldıklarını anımsattı. Tarkan ayrıca,  6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı andı.

MHP Meclis Üyesi Şehmus Uçar İşçi Çıkarılmasına Tepki Koydu.

MHP Meclis Üyesi Şehmus Uçar da Belediyeden 1 Mayıs'ta gerçekleşen işçi çıkışlarını eleştirdi. Uçar meclis tutanakları kaleme alınırken yapılan yazım hatalarına değinerek daha dikkatli olunması çağrısında bulundu. DEM Partili Sever Uzun da İşçi bayramını kutlayarak idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı.

Başkan Karalar’dan Samimi “Maaş Ödenemiyor” Yanıtı Başkan Karalar’dan Samimi “Maaş Ödenemiyor” Yanıtı

Gündem dışı konuşmaların ardından gündeme geçildi. Gündeme gelen ve Akif Kemal Akay’ın dönemini kapsayan "2023 Mali Yılı Kesin Hesabının görüşülmesi talebi" incelenmek üzere müşterek komisyonlara sevk edildi. Akif Kemal Akay'ın 2023 yılı mali tablosu komisyonlarda görüşüldükten sonra mecliste oylanacak.

Seyhan Belediye Meclisi oturumları hafta boyunca devam edecek.