Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Ebru Bacaksızlar ve Yönetim Kurulu üyeleri Emel Engin Çakıroğlu, Şebnem Dalyan, Şeniz Yüksel, Maha Güneyli öncülüğünde üyelerininde desteğiyle Hatay’da yaptırdıkları yaklaşık 220 Öğrencinin Eğitime kavuşmasını sağlayan konteyner binaları hizmete açtılar.

Seyhan Sroptimis Kulübü Hatay'da Eğitime Destek Oldu

SEYHAN SOROPTİMİST KULÜBÜ IŞIK SAÇTI UMUT SAÇTI

Mayıs ayında deprem bölgesinde kendi adını taşıyan bir eğitim köyü kurmak için çalışmalara başlayan Seyhan Soroptimist Kulübü, Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Fidanlı Köyü’nün kullanılamaz hale gelen Atatürk İlk ve Orta Öğretim Okul binası yerine toplam 220 öğrencinin eğitim göreceği konteyner sınıflarını hayata geçirdi. Depremin yaralarını sarmak için sosyal sorumluluk gereği bu işe el atan Seyhan Soroptimist Kulübü Bölgede adeta ışık saçtı umut oldu.

EN İYİYİ AMAÇLAYAN İŞ VE MESLEK KADINLARI HATAY’DA EĞİTİME EL ATTI

Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Ebru Bacaksızlar açıklamasında; “11 Eylül tarihinde yeni öğretim yılına başlayan okulda 24 anaokulu, 100 ilkokul ve 96 ortaokul öğrencisi Seyhan Soroptimist Kulübü’nün içinde sıraları ve klimaları ile hazır şekilde kullanıma sunduğu konteyner sınıflarda eğitime başladı. Seyhan Soroptimist Kulübü olarak 19 Eylül tarihinde kalabalık bir üye grubuyla okulumuzu ziyarete giderek, eksiklikleri, ayrıca okulun son halini yerinde görerek ilk ve ortaokul öğrencilerine çeşitli kırtasiye hediyeleri, anaokulu öğrencileri için de eğitici materyaller, boyama kitapları, oyun hamurları vb hediyeler dağıttık. Soroptimist Kulübü olarak en iyiyi amaçlayan ve meslek kadınlarımızla birlikte bu tür etkinliklere devam etme gayretinde olacağız.” İfadelerinde bulundu.

Seyhan Sroptimis Kulübü Hatay'da Eğitime Destek Oldu

SOROPTİMİSTLERİN IŞILTISI DEPREM ÇOCUKLARINA UMUT OLDU

Avukat Volkan Böke Adana Baro Başkanlığına Adaylığını Açıkladı Avukat Volkan Böke Adana Baro Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Okul ziyaretinde kulübün çalışmaları ile ilgili bilgiler veren dönem başkanı Ebru Bacaksızlar; “Bizler Seyhan Soroptimist Kulübü’nün üyeleri olan Soroptimistler olarak, yani Türkçe ifadesi ile “en iyiyi amaçlayan iş ve meslek kadınları” olarak tamamen gönüllülük esasıyla çalışan toplam 43 kadın üyemiz mevcut. Çizdiğimiz amaca uygun olarak Misyonumuz kadınların ve kız çocuklarının yaşamlarını ve statülerini, onları eğiterek, güçlendirerek ve fırsatlar sağlayarak değiştirmektir. Deprem bölgesinde kendi kulüp isimlerini taşıyan konteyner eğitim köyü projesini hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu tüm üyelerimizle birlikte yaşıyoruz. Hedefimiz bu proje kapsamında bir sonraki adımda okula bir teknoloji sınıfı ve bir kütüphane yapmayı planlıyoruz. Okulda eğitim gören 220 çocuğun bundan sonraki eğitim hayatlarında destekçisi olmaya devam edeceğiz.” Açıklamasında bulundu.

Seyhan Soroptimist Kulübü Dönem Başkanı Ebru Bacaksızlar, bu projenin hayata geçmesini sağlayan kulüp destekçilerine ve üyelerine teşekkür etti.