Daha önce kamuoyuna yansıyan ve Seyhan Belediyesinin üst yöneticilerinin kadın muhtarlara yönelik gerçekleştirdiği 2 olay kadına yönelik şiddetle mücadele gününde yeniden gündeme geldi.

İlk olay Başkan Akif Kemal Akay’ın "sol kolu” olarak da bilinen belediyede yetkili kişi, Belediye ile alakalı sorununu aktarmak için arayan Kadın muhtar Saniye Çelik'e  “Ben Bekâr Adamım beni 22:00’den sonra Arama” diyerek kadına yönelik şiddetin bir şeklini gerçekleştirmişti.   Kadın muhtar Saniye Çelik ise ise bu söyleme tepki koyarak Seyhan Belediyesindeki Meclis oturumunda bu kişiyi pankart açarak protesto etmişti.

gokhan-uney-seyhan-belediyesi-kimdir-6y

Başkan Akay kadına şiddetin bir boyutu olan “Ben Bekâr Adamım beni 22:00’den sonra Arama” söylemine ses çıkarmamış, olayın üstü örtülmüştü.

Büyükşehir; 450 Personel, 100 Araç ile Haşereyle Mücadele Ediyor Büyükşehir; 450 Personel, 100 Araç ile Haşereyle Mücadele Ediyor

gokhan-uney-seyhan-belediyesi-kimdir

Bu olaydan güç alan Belediye yetkililerinden biri de  Seyhan'ın en büyük Mahallesi Yeşilyurt Mahallesi Kadın muhtarı Günay Şahin'i yine gece 22'den sonra arayarak tehdit etti.

Muhtar   Günay Şahin ise kendi muhtarlık sayfasından  bu rezaleti duyurmuştu

" ---TEHDİT---
Bugünkü temizlik paylaşımım sonrası soruna çözüm üretmek yerine SEYHAN BELEDİYESİ TEMİZLİK MÜDÜR YARDIMCISI SEBAHATTİN AYGÜN SAAT 22:06 DA BENİ ARAYARAK TEHDİT ETMİŞTİR. 
Başıma gelebilecek herhangi bir durumda bunun sorumlusu ona bu yetkileri veren Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, eş başkan damadı ve Sebahattin Aygün dür."

yesilyurt-mahallesi-tehdir-2

Muhtar Günay Şahin'de mahalle halkıyla birlikte Seyhan Belediyesini protesto etmiş ve başına gelebilecek olaylardan onları sorunlu tutmuştu. 

yesilyurt-mahallesi-tehdir-

Şiddetin bir yönünü kullanarak "Kadına Şiddet" uygulayan 2 yönetici de Seyhan Belediye Başkanı Alif Kemal Akay tarafından korundu kollandı. Şimdi vatandaş Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ın sesini çıkarmadığı  olayda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bu konuda en azından "Kadına Şiddetle Mücadele Günü"nde ses çıkarıp çıkarmayacağını merak ediyor.