Seyhan Belediyesi’nin 11 Ekim “Dünya Kız Çocukları Günü”nde, kız çocuklarının cinsiyetlerinden dolayı maruz kaldığı eşitsizliğe dikkati çekmek amacıyla düzenlediği etkinliklerde kız çocuklarının eğitim hakkı, beslenme, yasal hakları ile kadına yönelik şiddet ve zorla evlilik gibi konularda farkındalık oluşturuldu.

KIZ VE ERKEK ROLLERİ MÜNAZARASI

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün diğer müdürlüklerin işbirliğiyle organize ettiği etkinlik dizisinin ilki Yeşilyurt Bilgievi’nde gerçekleştirildi.

Kız Çocukları günü

“Kız ve erkek rolleri” konulu münazara çalışmasında kız ve erkek çocuklardan oluşan gruplar,  kız ve erkek rolleri konusunda karşıt görüşleri savunarak toplumda cinsiyetlere biçilen rollerin neden olduğu eşitsizliği ortaya koymaya çalıştılar. Münazarayı veliler de izledi.

ADANA’YA İLKLERİ KAZANDIRAN KADINLAR

Yaşar Kemal Kültür Merkezi ise anlamlı iki etkinliğe birden ev sahipliği yaptı. Gazeteci Sema Erdoğan’ın moderatörlüğünü yaptığı “Adana’da Mesleğindeki İlk Kadınlarımız” konulu söyleşide “İlk Kadın Sağlığı ve Biyoistatistik Ana Bilim Dalı Uzmanı Prof.Dr. Gülşah Seydaoğlu”, “İlk Kadın Makinist Hatice Özdemir”, “İlk Kadın Makine Mühendisi Betül Yıldırmaz”, İlk Kadın Çukurova Muhabiri Melek Kurt” erkek egemen meslekleri ilk yapan kadınlar olarak deneyimlerini izleyicilere aktardılar.

Toplumda “Erkeklere özgü” olarak bilinen mesleklerde kadınların çok daha başarılı olabileceği mesajı verilen söyleşide, kadın erkek eşitliğinin önemine vurgu yapıldı.

ÖYKÜ VE ŞİİR YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Söyleşi sonunda “Dünya Kız Çocukları Günü” dolayısıyla Bilgi Evleri arasında düzenlenen öykü ve şiir yarışmalarında dereceye giren eserlere ödülleri Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcıları Av.Rukiye Çinkılıç, Leyla Tan ile söyleşinin konuşmacıları Prof. Dr. Gülşah Seydaoğlu, Hatice Özdemir, Betül Yıldırmaz ve Melek Kurt tarafından verildi.

İKİ SERGİ BİRDEN

Ödül töreninin ardından “Adana’ya İlkleri Kazandıran Kadınlarımız” adlı fotoğraf sergisi ile Bilgi Evleri ve Seyhan’ın kırsal mahallelerinde yaşayan çocukların ürünlerden oluşan “Kadın ve Erkek Eşit midir?” temalı resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Kız Çocukları günü

SEYHANLI KIZ ÇOCUKLARINA ZİYARETLER

Mavi Ekipler ise “Dünya Kız Çocukları Günü”nde ihtiyaç sahibi ailelerin Seyhanlı kız çocuklarına ziyaretler gerçekleştirdi. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın iyi dileklerini ileten ekipler, çocuklara hediyelerini takdim edip eğitim haklarına vurguda bulundular.

ETKİNLİKLER HAFTA BOYUNCA SÜRECEK

Hafta boyunca sürecek “Dünya Kız Çocukları Günü” etkinlikleri kapsamında Çarşamba günü 2000 Evler Muhtarlık Binası’nda “Ada Varan Çocuk Kütüphanesi”nin açılışı, Perşembe günü Yeşilevler Bilgi Evi’nde Kız ve Erkek Rolleri ile İlgili Drama Çalışması, cumartesi günü ise Bey Mahallesi Mahalle Merkezi’nde spor müsabakası gerçekleştirilecek.