İddialı proje hakkında bilgi veren Zeki Sincar, aksiuon içerikli dizide Hollywood yıldızları arasına giren, Türk asıllı oyuncu Can Arduç’un oynayacağı açıklandı. Sincar, Dizide Burçin Bildik, Nevin Efe, Emin Olcay, Şevki Özcan, İlker Kaleli ve Sarp Akkaya'nın rol alacağını kaydetti. 

Zeki Sincar Production markasıyla, önümüzdeki sezon ekranlarda yer alacak olan "Arayış" isimli televizyon dizisinin, basın sektörü ile ilgili senaryoda yer alan bazı devamlı sahnelerinde, fiili olarak çalışan gerçek gazetecilere rol verilecek. Sincar birçok bölümün bazı sahnelerinde gazeteci rollerinin yer aldığını; ancak bu kısımlarda profesyonel oyuncular yerine, fiili olarak çalışan gazetecilere yer vermek istediklerini söyledi.  Basın mensuplarının zor şartlar altında görev yaptıklarını ve bunun bilincinde olduklarını kaydeden Zeki Sincar, ‘’Senaryomuzda bu zorluklara da vurgu yaptık’’ diye konuştu.

‘’BİR ANLAMDA VEFA BORCUMUZU ÖDEMEK İSTİYORUZ’’

Sincar, şunları söyledi, ‘’Çoğulcu ve katılımcı bir demokrasinin inşasında, düşünce ve vicdan hürriyetinin kurumsallaşmasında, basın mensupları ve kuruluşları etkin ve işlevsel bir rol oynamaktadır. Bu vesileyle, gece gündüz demeden, halkın haber alma hakkı için fedakarca çalışan basın mensuplarımıza, vefa borcumuzu da bir anlamda ödemek istiyoruz.’’

‘’MESLEKTAŞLARIMIZIN SESİNİ DUYURMAK GÖREVİMİZDİR’’

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de, duyarlılığından ötürü Zeki Sincar’a teşekkür ederek, "Halkımızın doğru ve tarafsız bilgilerle gelişmelerden haberdar edilmesi, bilinçli bir toplumun da vazgeçilmez şartıdır. Gazetecilik, bir iş ve meslek olmakla birlikte, aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibarıyla bir kamu hizmetidir. Her anlamda objektif ve doğru bilgiye daha kısa sürede ulaşma ihtiyacının artmış olması, basının sorumluluğunu daha da çoğaltmıştır. Bu sorumluluk altında; işsizlik, baskı ve hak yoksunluğu ile mücadele eden meslektaşlarımızın, her platformda seslerini duyurmak görevimizdir’’ dedi. 

Eylül ayında yeni sezonla birlikte yayınlanacak dizinin kanalı ve yayın gün ve saai daha sonra açıklanacak.