CHP Genel Başkanı Gürsel Tekin, bir hafta içinde ikinci kez geldiği Adana’da önce Alevi Bileşenleri’nce Hacı Bektaş Vali Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesi’nde düzenlenen “Aşure Günü”ne katıldı, ardından; Adana Büyükşehir Belediyesi’nce tescil belgelerinin verilmediğini belirterek 5 gün önce açlık grevine başlayan hal esnafını ve ailelerini Abidin Dino Parkı’nda ziyaret etti.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İl Başkanı Orhan Sümer, CHP Adana Milletvekilleri Faruk Loğoğlu, Ali Demirçalı, Turgay Develi, CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, il yöneticileri, ilçe başkanları ve çok sayıda partiliyle birlikte katıldığı, “Aşure Günü”nde barış temalı bir konuşma yaptı. Anadolu halkının yüzyıllardır Alevi’si, Sünni’si, Türkü ve Kürt’üyle et ve kemik gibi iç içe geçtiğini belirterek, “Kerbela; insanlar için zulüm ve haksızlığa karşı duruşun sembolü olmuştur. Dinimizin adı barıştır. ‘Yurtta sulh, dünyada sulh’ anlayışımız dinimizin de emridir. Bugün çevremizde yaşanan insanlık dramlarına karşıyız. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’de, Filistinlilerin bağımsız bir devleti olmalıdır. Suriye’de akan kan kardeş kanıdır. Hangi taraftan olursa olsun Suriye’de akan kan, Müslüman kanıdır. Suriye’de Müslüman kanının sel olması kimin işine yarar. Suriye'yi cehenneme çevirmek, orada yanan ateşe odun taşımak asla kabul edilemez. Suriye Kerbela olsun istemiyoruz. Biz hiçbir zalimin yanında değiliz. Zulmün iyisi, kötüsü olmaz. Kimden, nereden ve nasıl olursa olsun zulüm zulümdür. İçte ve dışta tüm dertlerin devası barıştır, sevgidir, kardeşliktir. Buna inanıyoruz, buna güveniyoruz” dedi.

KÖTÜLÜKLERİN ANASI SEVGİSİZLİKTİR

Sevginin, güçlerin en büyüğü olduğunu kaydeden Tekin, "Bütün kötülüklerin anası sevgisizliktir. Aşure matemi nasıl herkesi birliğe, sevgiye, dostluğa yöneltmişse, içteki ve dıştaki sorunları da sevgiyle ve dostlukla çözebiliriz. Burası matem yeri olduğu kadar kardeşlik ve sevgi meşalesinin yükseldiği yerdir" şeklinde konuştu.

SORUN ÇÖZÜLMEZSE YENİDEN GELECEĞİM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Aşure Günü etkinliklerinin ardından,  Adana'da tescil belgeleri verilmediğini ileri sürerek 5 gün önce açlık grevine başlayan hal esnafını ziyaret etti. Açlık grevindeki esnafla tek tek ilgilenen ve sorun dinleyen Tekin, esnafın son çıkan büyükşehir yasasından dolayı bu hale geldiğini, bunu hiçbir vicdanın kabul etmeyeceğini söyledi. Tekin, sorunun çözümü için elinden geleni yapacağını, çözülmediği takdirde yeniden Adana’ya geleceğini ifade etti.

Etkinliğe, CHP’lilerin yanı sıra; Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, CHP’li Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, Alevi dernekleri yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Semah gösterisinin de yapıldığı etkinlikte, konuşmaların ardından Sabahat Akkiraz bir konser verdi.