Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 'Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın üçüncü birleşimi gerçekleştirildi. Meclis Toplantı Salonu'ndaki oturuma Zihni Aldırmaz başkanlık yaptı. Merkez ilçe Yüreğir'de yer alan Köprülü Mahallesi'nde 337 ada 1-6 numaralı parsellerde 1/5.000 ölçekli nazım imar planı değişikliğinin görüşüldüğü toplantıda; bir diğer merkez ilçe Seyhan'a bağlı Döşeme Mahallesi'ndeki 2590 ada 2 numaralı parselde Seyhan Belediye Meclisi'nce onaylanan 1/1.000 ölçekli uygulama imar planıyla ilgili komisyon raporunun yan ısıra Atatürk Caddesi-Mustafa Kemal Paşa Bulvarı bağlantısı için Devlet Demir Yoları Altgeçit yapılmasına yönelik Seyhan Belediye Meclisi'nin kararının, 1/1.000 ölçekli uygulama imar planıyla ilgili komisyon raporu da görüşüldü.
“ARTAN NÜFUSLA BİRLİKTE YENİ YERLEŞİM ALANLARI OLUŞTURULMALI”
Burada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, imar planının bir çizim olmasının yanında bir 'hesaplar zinciri' olarak da öne çıktığını vurgulayarak, 'kentsel dönüşüm' çalışmalarının önemine dikkat çekti. Aldırmaz, 'gecekondu' olarak tabir edilen, bir başka ifadeyle de kaçak yapıların yoğunlukta olduğu bölgelerin, mevcut değerinin ortaya çıkartılmasında kentsel dönüşümün önemli bir misyon üstleneceğini vurguladı. Adana'nın toplam nüfusunun 2 milyonu aştığını ve önümüzdeki 10 yıllık zaman diliminde de bu rakamın 10 milyona ulaşmasının beklendiğine dikkat çeken Aldırmaz, “Bu nedenle de artan nüfusun barınma ihtiyacının karşılanabilmesi noktasında yeni yerleşim alanlarının oluşturulması bir zorunluluk olarak öne çıkıyor. Bu konuda yapılacak olan çalışmaların da doğru ve usulüne uygun bir şekilde yerine getirilebilmesi noktasında çaba sarf ediyoruz” dedi.
“BU MECLİS KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAKTIR”
1/5.000'lik planda parsel ve ada bazında karar alması gereken merciinin Büyükşehir Belediye Meclisi değil, ilçe belediye meclisleri olduğunu kaydeden Aldırmaz, “Eğer ortada bir hata varsa bunu burada yani Büyükşehir Belediye Meclisi'nde hep birlikte düzeltmemiz gerek.
En olumlu ve doğru kararların alındığı meclis biziz. Çünkü meclis çatısı altında 3 ayrı siyasi partimizle birlikte bağımsız üyelerimiz de var. Siyasi partilerin görüş ve düşüncelerini belirtmediği konularda karar alınması neredeyse imkansız. Aramızda belediye başkanlarımız, mimarlarımız, mühendislerimiz kısacası her meslek grubundan insanlar var. Bu meclis, kentsel dönüşümü bugün olduğu gibi önümüzdeki süreçte de en iyi şekilde yapacaktır. Burada yer alan arkadaşlarımız, hem konusunda uzman, hem de belirli şeyleri aşmış kişiler” diye konuştu.