2 gün süren ziyaretler sırasında, Adana için yapılacak olan yatırımların hangi aşamaya geldiğinin bilgisini de verdiler.

Ziyaretler sırasında AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude Milletvekillerini yalnız bırakmadı.

Yumurtalık ve Karataş gezilerinde, ilçe başkanlarının nezaretinde vatandaşlarla bir araya gelen Çetinkaya, Küçükaydın ve Kebude, onların isteklerini ve beklentilerini dinleyip çözümler ürettiler. Yapılacak olan hizmetler hakkında bilgiler verdiler.

ATO ZİYARETİ

Çetinkaya ve Küçükaydın Adana ziyaretlerine, Adana Ticaret Odası ile başladı.

Yanlarında Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, İl Başkanı Mustafa Kebude, Seyhan İlçe Başkanı Zuhal Aşlamacı, Yüreğir İlçe Başkanı Bahadır Balcılar ve AK Parti yönetim kurulu üyeleri olduğu halde, ATO Başkanı Ali Gizer, Meclis Başkanı Behiç Pakyürek ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Milletvekilleri Necati Çetinkaya ve Ali Küçükaydın, iş adamlarının Adana için önem arz eden sorunlarını dinlediler.

ATO Başkanı Necati Gizer; “Adana şu anda ‘Mania alanı’ ve ‘Doğal hayatı koruma alanı’ gibi 2 önemli sorunla uğraşıyor. Uçakların iniş-kalkış güvenliğini sınırlayan ‘Mania alanı’ sorunu 200 kalemi ilgilendiren bir sorundur. Adana ticaretine büyük tıkanıklık getirmiştir. ‘Doğal hayatı koruma alanı’ ise, 100 bin adet inşaatın durmasına neden olmuş çok önemli bir konudur. Adana ekonomisi için bu sorunların ortadan kaldırılması gerekiyor. Sizleri Adana’nın abisi ve bakan üstü bakan olarak görüyoruz. ” diyerek talepleri dile getirdi.

TİCARET BORSASI ZİYARETİ

Ticaret Borsası’nda Meclis Başkanı Şahin Bilgiç ve yönetim kurulu üyeleri ile görüş alışverişinde bulunan AK Parti heyeti, Bilgiç ve yönetim kurulu üyelerinin sorun ve çözüm önerilerini dinledi.

Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç; “Adana’nın, Adanalılık ruhuna ihtiyacı var. Adana eski günlerinde ki gibi önde bir şehir olmalı. Sera tarımının geliştirilmesi ve ihracat yapar hale getirilmesi için yeni yapılacak Çukurova Havaalanına mutlaka kargo bölümü eklenmeli. Adana için ne yapmak lazımsa birlik ve beraberlik içinde yapılmalı. Siyaseten de birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bunu mutlaka başarmalıyız.” dediği konuşmasını, ‘Daha sık bir araya gelip görüşelim ve Adana’yı atağa kaldıralım.’ diyerek tamamladı.

RIFAT SÖYLEMEZ’İN KAYNANASI İÇİN OKUTULAN MEVLİT

Gazeteci Rıfat Söylemez’in vefat eden kaynanası için okutulan mevlit ve 7 yemeğine de katılan AK Parti heyeti, Rıfat Söylemez ve eşi Sevgi Söylemez’e başsağlığı dilediler ve taziye evinde toplananlarla bir süre sohbet ettiler. Sonrasında okunan Kur’an-ı Kerim’i dinleyip, edilen dualara hep birlikte el kaldırıp amin dediler.

Söylemez ailesi AK Parti heyetine, taziye ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirip teşekkür etti.

MÜSİAD İLE YEMEKLİ TOPLANTI

Daha sonra, MÜSİAD Adana şubesi Başkan yardımcısı Naim Yeldan’ın eşlik ettiği yemekli toplantı da, dernek üyesi iş adamları ile bir araya gelen AK Parti Adana Milletvekilleri Necati Çetinkaya ve Ali Küçükaydın, burada da iş adamlarının istek ve taleplerini dinleyip, neler yapılması gerektiği konusunda görüş alış-verişinde bulundular.

Yeldan, konukları ağırlamaktan ve bir arada olmaktan dolayı memnun olduklarını ve daha sık bir araya gelmek istediklerini söyledi.

Çetinkaya ve Küçükaydın ziyaretler sırasında şunları söylediler.

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ İKTİDARI İLE YÖNETİLİYORUZ

Çetinkaya şöyle dedi; “Bundan sonra çalışmalarımızı Adana’da ki STK’larla sık sık görüşerek ve toplantılarla bir araya gelerek sürdüreceğiz. Adana’ya her gelişimizde, bizzat STK’lar ve odaları ziyaret edip, ilk ağızdan tesbitler yapalım istiyoruz.

Adana için vaat edilen 11 proje kesinlikle yapılacaktır. Hatta daha fazlası yapılacaktır bundan kimsenin endişesi olmasın. Başbakanımız bu konuda çok hassastır, bize her zaman ‘yapılmayacak bir işin sözünü vermeyin’ der. Bizim verdiğimiz sözlerimiz havada kalmamıştır, kalmaz da. 26 Aralık ta bütçe görüşmelerinde her şey tamamen netleşecek ve kamuoyuna kesin bilgi o zaman verilecek.

Türkiye artık dünyanın en güçlü iktidarı ile yönetiliyor. İşte G20 zirvesi.! G20 zirvesine mutlaka katılın, bu güçlü ekonomiyi nasıl oluşturdunuz bize mutlaka anlatın diye ısrarla katılmamızı istediler. Bu gururu Başbakanımızı G20 zirvesinde dinlerken doyasıya yaşadık. Türkiye her yere ‘Lider ülke’ olarak gidiyor. Bakın İspanya, Portekiz, İtalya ve Fransa hatta Almanya bile sıtma nöbetleri geçiriyor. Ama biz ‘Lider ülke’ olarak onların önünde yürüyoruz.

‘Mania alanı’ ve ‘Doğal hayatı koruma alanı’ sorunları kesinlikle çözüm aşamasına gelmiştir. Geçen günlerde Adana’dan gelen heyetle birlikte Binali beyle görüştük. Şimdi ki pisti uzatacağız, mania sorunun kaldıracağız. Bakan arkadaşımız Veysel Eroğlu beyle de görüştük bu ‘Doğal hayatı koruma’ sorunu da çözülecek. Biraz sabır az kaldı, o da çözüme kavuşacak. Bu konular çözülene kadar amansız takipçisi olacağız.

Olimpik Stadyum ve Olimpik Yüzme havuzu proje çalışması tamamlandı TOKİ ile protokol imzalanacak ve 2013 yılında bitirilmiş olacak.

Çukurova Havaalanı için teklifler alınmaya başlanacak. Havaalanı sayısı çoğaltılmalı. Moskova’da 4 tane havaalanı var. Bizim onlardan ne eksiğimiz var? Dar düşüncelerden sıyrılmalı, şehrimize dolaylıda olsa katkı sağlayacak her yatırımı desteklemeliyiz.

Karataş ve Yumurtalık ilçelerimizi turizme dahil etmeliyiz. Mutlaka turizm geliri alan bir şehir olmalıyız. Oraları ziyaret ettik ve gördük ki bazı yatırımcılar araştırmalara başlamış, hatta yatırım yapanlar bile olmuş. Bu konuları da destekleyip, takip edeceğiz.

Bu toplantılarda şehrimizin temsilcileri bulunuyor. Hep birlikte, el birliği ile hareket edeceğiz ve bunun neticesinde ‘Adana durağandan, dinamizme geçecek, ayağa kalkacaktır.’”

AK PARTİ DAHA UZUN SÜRE İKTİDARDA KALACAK

Küçükaydın ise şunları söyledi; “Bu sorunları Adana’nın AK Partili Milletvekilleri olarak biliyoruz ve çözümü için uğraş veriyoruz. Sizler de biliyorsunuz, Adana’da sürdürülen bir soruşturma var. Bu soruşturmanın selameti için bazı kararlar ertelendi. Ona da az kaldı, biraz daha sabırla beklemek zorundayız.

AK Parti hükümeti daha uzun süre iktidarda kalacak. Bunun kıymetini bilin ve fırsata dönüştürün. Kentin dinamikleri olarak akılcı yaklaşımlar ortaya koyun. Siz bunu ortaya koyduğunuzu gösterin yeter, gerisi bizim işimiz ve çok kolay işler.

Modern tarımın yapılması ve ticaretin arttırılması lazım ama bunu için birlikte hareket etmiyor, tek ses vermiyorsunuz. Her ağızdan bir ses çıkıyor ve uyum olmuyor. Bunu başarmanız lazım. Adanalılık ruhu diyorlar, lafla olmuyor işte. Adanalı olmayanları Adanalı yapmanız lazım. Adana da yaşayan artık Adanalı olmuştur ve Adanalıdır. Herkesin kendini Adanalı hissetmesi için müşterek akıl olmalı. Adana daha çok hizmet almak için daha iyi organize olmalı, birlikte çalışmalı ve Ankara’yı da harekete geçirmeli.

Ben, ‘Adana için ne yapılıyor ki?’ gibi muhalif ve kasıtlı söylemleri duyunca çok üzülüyorum. Daha yeni yoldan geldik. Yapılan yollar ortada. Aladağ-Mansurlu yolu gidip bir görün. Kozan yolu, Karataş yolu hızla bitiyor. İşte HES barajları. Adana’ya 20 tane HES yapıldı.

Mania ve Doğal hayatı koruma alanı sorunun çözülmüş sayın, çok yakında müjdeli haber gelecek ve Adana ekonomisi şaha kalkacak.”