Saadet Partisi Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil, parti yöneticileriyle birlikte “Anayasa değişikliği paketi” ile ilgili görüş ve önerilerini paylaşmak üzere Adana Sanayi Odası’nı ziyaret etti. ADASO Başkanı Ümit Özgümüş ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Cengil, partisince "Vesayetten Millet Egemenliğine Dönüş" başlıklı Anayasa taslağını verdi.

Türkiye’nin önünü açacak özgürlükçü Anayasaya ihtiyaç olduğunu belirten Cengil, iktidarın teklifinin yetersiz, muhalefetin tutumunun ise yanlış olduğunu bildirdi. Cengil, "1982 Anayasası'nın ruhunu yama yaparak değiştirmek mümkün değil, biz yepyeni bir anayasa yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

ADASO Başkanı Ümit Özgümüş, Anayasa değişikliği paketinin, hükümetin bazı noktalardaki sıkıntılarını aşmaya ve yargıyı yürütmenin bir parçası haline getirmeye yönelik alelacele gündeme getirildiğini ve oldu-bittiyle çıkarılmaya çalışıldığını belirtti.

Anayasa değişikliğinin aceleye getirilmesi ve toptan sunulmasının yanlış olduğunu vurgulayan Özgümüş,  “Anayasa toplumun ve ülkenin harcı olduğu için, sadece siyasi partilerle değil, toplumun tüm kesimleriyle üzerinde mutlak surette mutabık kalınarak yeni bir Anayasanın çıkarılması çok daha doğru ve uygun olacaktır” diye konuştu.
Özgümüş, Anayasa değişikliğinin parmak ve oy çokluğu hesabıyla geçirildiği takdirde, çok kısa süre sonra yeniden değişiklik tartışmalarının gündeme geleceğini kaydetti.