İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altunköse'nin Başbakan Erdoğan'ın isteği üzerine Demokrat Parti'den ayrılarak AK Parti'ye katılacağı bildirildi.

Bir süre önce AK Parti'ye katılan Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun başta İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altunköse ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olmak üzere demokrat PHartili bazı belediye başkanlarının AK parti'ye kazandırılması önerinisine, Başbakan Erdoğan'ın "Anket yaptırıyoruz. Anket sonuçlarınagöreyeniden görüşelim" dediği katılım oranı, anket sonuçlarınınBaşbakan Erdoğan'ın eline ulaşmasının ardından gerçekleşiyor.

Ankette İmaoğlu belediye başkanı Kadir Altunköse'nin halk desteğinin yüzde 70 olduğunun görülmesi üzerine, Erdoğan'ın Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Ömer Çelik ile bir toplantı yaparak, "Altınköse'nin AK Parti'ye kazandırılması" talimatını verdiği öğrenildi. Erdoğan, katılımı gerçekleştirme göreviniise Adana Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'igörevlendirirken, Soylu ve Çelik'in Ankara'ya çağırdıkları Altunköse'yi AK Parti'ye davetettileri kaydedildi.

Yapılan görüşmede,katılımın bir iki aylık bir süreçte gerçekleştirilmesinin karara bağlanmasının ardından Altunköse'nin İmamoğlu'nda belediye meclis üyeleri, sivil toplum  kuruluşları ve muhtarlarla bir dizi toplantı yaparak katılımla ilgili görüşlerini dinledi. Meclis üyelerini ve sivil toplum kuruluşlarının tamamı ile 26 muhtardan 24'ünün tam destek vermesi üzerine,Altunköse'nin görkemli birkatılım törenine hazırlanmaya karar  verdiği ifade edildi.

Kadir Altunköse'nin yeni yılın ilk haftalarında 10 bin kişiyle AK Parti'ye katılım yapacağı bildirildi.

ESKİ DAVA ARKADAŞLARINDAN DESTEK

Bu arada, Kadir Altunköse'nin AK Parti'ye katılım kararına Demokrat Parti'nin bazı eski yöneticilerinden dedestek buldu.

Eski ve yeni ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticilerinin Altunköse'nin katılım kararını destek verirken, Demokrat Parti ve Türkiye Partisi eski il başkanlarından Figen Toktaş, Demokrat Parti Çukurova İlçe eski Başkanı Emel Şenöz ve Demokrat Parti Seyhan İlçe eski Başkanı MustafaTümer'in, Kadir Amtunköse ile birlikte AK Parti'ye katılacakları öğrenildi.