Başkan Çelikcan ‘ Ramazan Bayramı otuz gün oruç tutularak sabır eğitimi ve iradelerimizi güçlendirerek ulaşılan olağanüstü bir gündür. Bu bayram bir sevinç ve neş’e günüdür. Yüce duyguların coştuğu, sevgi ve saygı, hislerinin müminler arasında alabildiğine canlandığı en güzel günlerden biridir. Bu günde yardımlaşma dayanışma ve kaynaşma son sınırına varır.’ diyerek bayramların önemine değindi.

 

Ramazan Bayramı’nın tüm Müslümanlar için coşku ve huzur içinde geçmesini temenni eden Başkan Çelikcan ‘Bayramlarda küskünler barıştırılmalı, yaşlılar ziyaret edilerek hayır duaları alınmalı ve çocuklar da sevindirilmeli ’dedi.

 

Bayramın hüzne dönüşmemesi için özellikle seyahate çıkacak olanların trafik kurallarına da mutlaka uymalarını isteyen Başkan Çelikcan ‘Her yıl bayramlarda yüzlerce insanımız trafik kazasında kaybediyoruz. Bu yüzden il dışında bayram edecek vatandaşlarımıza da trafik kurallarına uydukları hayırlı yolculuklar diliyorum. Bayram bir sevinç ve neşe günüdür.

 

Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız mübarek olsun…’dedi.