Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk’ün teklifi üzerine, 12 Ocak günü öldürülen Belediye Eski Başkanı ve CHP Meclis Üyesi Ahmet Cevdet Yağ’ın adı Seyhan’da bir parka, bir Meslek Edindirme Merkezine ve bir caddeye verildi.

Seyhan Belediye Meclisi’nin Şubat ayı birinci toplantısı merhum Ahmet Cevdet Yağ’ın anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Meclisin ilk maddesi olarak gündeme gelen Başkan Prof. Dr. Azim Öztürk’ün isim değişikliği teklifi, tüm meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Seyhan Meclisi’nin bu kararının ardından Mıdık Mahallesi 1. Nolu Çocuk Parkı’na, Akkapı Mahallesi’nde bulunan Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi’ne (SEYMER) ve Bahçelievler Caddesi’ne Ahmet Cevdet Yağ’ın adı verildi.

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, kibarlığı, beyefendiliği, mütevazi kişiliğiyle sevilen Ahmet Cevdet Yağ’ın vefatından duyduğu üzüntüyü bir kez daha dile getirirken, “Hunharca bir saldırıda hayatını kaybeden değerli arkadaşımıza bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum. Ruhu şad olsun” dedi.

Başkan Prof. Dr. Öztürk’ün park, SEYMER ve caddeye Ahmet Cevdet Yağ’ın adının verilmesi teklifi karşısında duygulandıklarını ifade eden CHP, MHP, BDP ve Ak Partili Belediye Meclis üyelerinin oybirliğiyle isim değişikliği gerçekleştirildi.