Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği’nden konukları ağırladı. Kamu Sen İl Temsilcisi Kamil Köse ve sendika yöneticileri, 4688 sayılı kanunda yapılacak değişikler ve “Eşit İşe Eşit Ücret” sistemindeki yanlışlıklar ile ilgili CHP İl Başkanı Zeydan Karalar ve il yöneticilerine bilgi verdi, dosya sundu.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendika Kanununda yapılacak değişiklikler ile ilgili kanun taslağında yer alan konuları aktaran Kamil Köse, Özellikle grev hakkı, toplu sözleşmede taraf ve itiraz hakkı ile anlaşmazlık durumunda başvurulacak hakem heyetinin oluşumu konularında bilgi aktardı. Köse, farklı kurumlarda emsali bulunan unvanların ücretleri eşitlenmeye çalışılırken, kamu görevlilerinin büyük çoğunluğunu oluşturan öğretmen, din görevlisi, hekim dışı sağlık personeli, polis, subay, astsubay, profesör, doçent, yardımcı doçent, araştırma görevlisi gibi birçok kamu görevlisinin görmezden gelindiği ve bu personele herhangi bir artış yapılmadığını söyledi. Köse, “Bir tarafta ücretlerinde hiç artış yapılmayan hatta tazminatları azaltılan kamu görevlileri bulunurken, diğer tarafta ücretleri yüksek oranlarda artacak kamu görevlilerinin varlığı çalışma barışının bozulmasına yol açabilecek bir olumsuzluktur. Yapılacak düzenlemelerin muhataplarından kaçırılarak değil, ortak çalışmayla hayata geçirilmesi gerekir” dedi.

DOSYADAKİ KONULARI MECLİSE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

CHP İl Başkanı Zeydan Karalar da, CHP’nin tüzüğü gereği emekten emekçiden yana

parti olduğunu kaydederek, İntibak Yasasıyla ilgili konuda ve çalışanlarla ilgili hak arama mücadelesinde Kamu Sen’in yanında olduklarını ifade etti. ”İntibak Yasası”yla ilgili konunun takipçisi olacaklarını Türkiye Kamu Sen il yöneticilerine ileten Zeydan Karalar, konuyla ilgili eylemlere de destek vereceklerini aktardı. Karalar, “CHP iktidar olsaydı, grevli toplu sözleşmeyi sendika hakkını çalışanlara verirdik. Emek en yüce değirdir. Bizim savunduğumuz felsefe budur. Ayrıca öğretmenlerimizin durumu da bizi çok üzüyor. Atama bekleyen 300 bin öğretmen bulunması, öğretmenlerin sözleşmeli, kadrolu, ücretli olarak parçalanması bölünmesi çalışma barışına zarar verir. Öğretmenlerle ilgili ayrımcılık vardır ve bunun giderilmesi için gereken ne varsa yapacağız. Bize ilettiğiniz dosyayı genel merkezimize en kısa sürede ulaştırıp, konunun TBMM’ye taşınması için bütün enerjimizle çaba göstereceğiz” şeklinde konuştu.