CHP Adana Gençlik Kolları Başkanı Mete Çelebi, Adana’da karpuz hasadına katıldıklarını ve çiftçilere yardım ettiklerini söyledi. Ürünlerin satılması için ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan ricada bulunduklarını belirten başkan CHP’li Çelebi, hasadı yapılan karpuzlardan 100 ton karpuzu belediyenin aldığını ve bu karpuzların halka dağıtıldığını da sözlerine ekledi.

100 TON KARPUZ HALKA DAĞITILDI

Başkan Çelebi, “Bu yıl çiftçimizin hem pandemi hem de mevcut ekonomik nedenlerden dolayı ürünleri tarlada kaldı. Ürünler satılmak istense de tarladaki fiyat ile markete yansıyan fiyat arasında büyük bir makas oluştu. Biz de bu sene CHP Gençlik Örgütleri olarak Adana’da birçok ilçemizde tarladaki hasada yardımcı olarak karpuz topladık ama tabi biz bu karpuzu gençlik kolları olarak mali tablomuz olmaması nedeniyle satın alamıyoruz. Bu yüzden Büyükşehir’den ricada bulunduk. “Biz topladık. Siz belediye olarak satın alıp bunu değerlendirebilir misiniz?” diye sorduk. Başkan Karalar ise bu ricamızı kabul ederek 100 ton karpuz satın alarak büyükşehir belediyesinin derman ekibi ile ürünleri halka dağıttı. Destek noktasında Adana’daki tüm belediyelerimiz dilediğimiz şeyleri bize sağlıyor.” dedi.

“DİJİTAL TEMİZLİK YAPARAK KARBON SALINIMININ ÖNÜNE GEÇTİK”

Göreve geldiklerinde hayata geçirdikleri bir diğer projenin ise dijital temizlik olduğunu belirten CHP’li Çelebi, “Biz göreve geldiğimizde ‘temizlik haftasına’ denk geldiği için bir dijital temizlik kampanyası başlattık. Dijital temizlik denen şey, dijital ağda bulunan Mail, SMS, Whatsapp ve diğer uygulamalar gibi tüm sosyal medya uygulamalarını içeriyor. Bunların hepsi bir ağ içerisinde depolanıyor ve depolanan veriler siz silmediğiniz sürece orada kalıyor. Ayrıca baz istasyonunda kullanılan enerji ile karbon salınımı sağlanıyor. Bu karbon salınımı da dünyada hava kirliliğine yol açıyor. Biz bunun farkındalığını yaratmak için tüm dijital ağlardaki fazla verileri silmeyi hedefledik. Bu noktada çok da başarılı olduk. Birçok arkadaşımız, bunu yaş grubumuzda dahi bilmeyen arkadaşlarımız kullandıkları telefon, bilgisayar ya da herhangi bir aygıttaki rahatlamayı dijital temizliği yaptıktan sonra gördüler. Ayrıca gözle göremediğimiz karbon salınımının azaltılmasına katkı sağladıkları için gerçekten mutlu olduklarını dile getirdiler” şeklinde konuştu.